Ето какво каза Мъск, когато Олтмън му напомни, че много

...
Ето какво каза Мъск, когато Олтмън му напомни, че много
Коментари Харесай

Илон Мъск: трябваше да подобрим ракетната технология, иначе ще сме приковани на Земята

Ето какво сподели Мъск, когато Олтмън му подсети, че доста хора са си мислили, че е вманиачен, задето е основал СпейсЕкс: “Не ми беше това задачата. Стигнах до заключението, че в случай че нещо не се случи, с цел да подобрим ракетните технологии, ще сме приковани към Земята вечно. Големите аерокосмически компании нямаха интерес към радикална иновация. Всичко, което те желаеха да правят, бе да вършат остарялата си технология по-добра с всяка последваща година, само че в действителност от време на време ставаше по-лоша.

По отношение на ракетите нещата са много зле. През 1969 година ние отидохме до Луната със “Сатурн 5 ”, по-късно галактическата совалка можеше да лети единствено до околоземна орбита, по-късно и тя беше пенсионирана. Тенденцията на практика вървеше към нулата. Хората от време на време си мислят, че технологията автоматизирано става по-добра с всяка година, само че в действителност не е по този начин. Тя става по-добра единствено в случай че умните хора работят като откачени, с цел да се случи. Ето по този метод технологията става по-добра. Технологията сама по себе си… в случай че хората не работят, ще се утежни.

Можеш да погледнеш към историята на цивилизациите, голям брой цивилизации и дано, да вземем за пример, да погледнем към Египет, където бяха способни да строят тези превъзходни пирамиди и по-късно не помниха по какъв начин да вършат пирамиди. След това дори йероглифите – не помниха по какъв начин да четат писмени знаци. Или погледнете към Рим – по какъв начин бяха в положение да конструират тези превъзходни пътища, акведукти, водопроводи в домовете. После не помниха да вършат тези неща. Има толкоз доста образци в историята. Винаги би трябвало да имаш поради, че ентропията не е в твоя изгода ”.

Цялото изявление на този линк: Elon Musk Interviews

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР