Естествено, че не може да бъде използван ефирът на обществената

...
Естествено, че не може да бъде използван ефирът на обществената
Коментари Харесай

Доц. Г. Лозанов за спряното интервю на Волгин с Митрофанова: Дейс...

" Естествено, че не може да бъде употребен ефирът на публичната медия, с цел да се попречва от формален представител на непозната страна едно решение на българските управляващи, каквото е демонтирането на Паметника на руската войска, което е в тяхната подготвеност. Но даже и да кажем, че това можеше да се случи, никога не може да стане обаче, без да е изпълнено условието за плурализъм и в разговор с Митрофанова да влезе представител на българските управляващи, които са взели това решение. Явно не е имало такова желание, тъй че щеше да бъде доста тежко законово нарушаване излъчването на изявлението с Митрофанова, без тя да бъде в разговор и да се чуят противоположните причини ", уточни специалистът.

 

Университетският учител изрази мнение, че не е работа на политици " да дават ум на медиите, това е интервенция, която се написа на тяхната политическа сметка ".

 

" Но това напълно не значи, че в случай че управлението на БНР би трябвало да постъпи по този метод, да не постъпи единствено тъй като Делян Пеевски го е споделил. Те са длъжни да изпълнят своя ангажимент ", разяснява експертът.

 

Доц. Лозанов бе безапелационен, че във всяко предаване на политическа и икономическа тематика на публичните медии - БНР и Българска национална телевизия - би трябвало да са отразени всички гледни точки.

 

" Смисълът на закона е до една и съща публика да стигнат всички гледни точки, с цел да може всеки самичък да си сътвори личното мнение в свободен избор. Защото в това се състои свободата на словото - хората, които слушат, да могат да създадат своя осведомен избор по какъв начин да възприемат и да реагират на света, който ги заобикаля. Когато това го няма, това е лишаване на свободата на словото ", счита той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР