Есен е и по улиците вече са опадали първите узрели

...
Есен е и по улиците вече са опадали първите узрели
Коментари Харесай

Не подритвайте дивите кестени, защото са извор на здраве и имат магическа сила

Есен е и по улиците към този момент са опадали първите узрели диви кестени. Вместо да се поддаваме на навика да ги подритваме, можем да съберем част от тях и да почерпим от магическата им мощ, укрепвайки здравето си. В това е безапелационна живеещата в Малта Катя Симеонова, еколог-дендротерапевт. Тя разкрива, че „ сложени в джобовете на панталона, те пазят на към 30-40% тялото от нездравословното излъчване на мобилните антени и безжичните wi-fi устройства ”. По думите й електросмогът е един от невидимите причинители на разнообразни физически недоволства като прочувствен дисбаланс, мигрена, раздразнителност, несдържаност. Дивите кестени обаче гонят неразположението като с магическа пръчка.

“Поставете няколко от тях пред монитора на своя компютър.
Ще видите, че те ще се свият доста по-бързо от нормалното. Това е по този начин, тъй като филтрират нездравословното електромагнитно излъчване. А него го има на всички места – от микровълновите печки до хладилника и сешоара ”, счита Симеонова. В удивителната мощ на дивия кестен е бил уверен и националният врач Петър Димков. През септември и октомври всяка година той постоянно е държал в джобовете си по 2-3 кестена. Така лечителят се защитавал от отрицателната сила, която близките носели у себе си. Той разказва кестените като „ удивителни батерии на слънце, сила и живот, които отдават обилно, с непрекъснато излъчване през цялата година ”.

Какво още лекуват?
Използват се за лекуване на разширени вени, хемороиди, постепенно зарастващи рани, ставни и мускулни болки, проблеми със сухожилията, схващания, ревматизъм, артрит, ишиас, шипове, болести на нервната система, имат мощно успокояващо деяние, оказват помощ при обриви, написа rozali.com. Дивият кестен постоянно влиза и в състава на маски за коса и лице, които вършат косата лъскава и витална, а кожата свежа и хидратирана.

Лечение с кестени

Как се ползват за лекуване кестените?

Ядливите кестени се употребяват варени или печени, като здравословните им качества не се губят при термична обработка.
За вътрешно приложение или за компрес може да извършите каша от сварени и намачкани кестени.
С лечебна цел може да си извършите брашно от кестени.
Сок от цветове на кестен се разрежда с вода в съответствие 1:2 за вътрешно приложение.
От кората на кестеновото дърво може да извършите запарка, която оказва помощ при проблеми с бъбреците, стомашни болести, гнойни рани
От кестени се прави и мед, който има мощно антибактериално, имуностимулиращо и кръвоспиращо деяние. Има мрачен цвят и горчив усет.
От листа на кестеново дърво се подготвят чай и запарки.
Спиртен разтвор с кестени оказва помощ при ставни болести, мускулни болки и проблеми със сухожилията.
Кестени, сложени под възглавницата, обезпечават спокоен сън и сполучливо лекуват насъбрания всекидневен стрес.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР