EС трябва да спре да заблуждава международната общност с твърдения,

...
EС трябва да спре да заблуждава международната общност с твърдения,
Коментари Харесай

Мария Захарова: ЕК гледа през пръсти санкционното законодателство на Европейския съюз

" EС би трябвало да спре да заблуждава интернационалната общественост с изказвания, че не основава компликации на съветските експортьори да доставят зърнени храни и торове за разрастващите се страни ", сподели представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

Изявлението ѝ е оповестено на уеб страницата на ведомството, оповестява.

Според нея Европейската комисия освен не гледа " през ​​пръсти " санкционното законодателство на Европейския съюз, само че и интензивно го ползва.

„ С старание, почтено за възторженостти, Брюксел не се колебае да приканва страните-членки на Европейски Съюз да прекратят съдействието с нашата страна, даже по механически въпроси и в тези области, които не са обект на антируските ограничавания “, безапелационен беше дипломатът.

Захарова означи, че Европейската комисия евентуално ще изпрати сходни заповеди до всички европейски страни и по други въпроси:

„ Не се вземат поради нито последствията за стопанската система на самия Европейски съюз, нито за трети страни, в това число най-бедните, които могат да пострадат най-вече от продоволствената рецесия и чиито ползи Европейски Съюз е толкоз пази, само че единствено на думи. И след всичко това Европейският съюз не се колебае лицемерно да твърди, че няма нищо общо с компликациите, пред които са изправени нашите експортьори при доставката на съветски зърнени храни и торове за разрастващите се страни. Време е да спрем да заблуждаваме интернационалната общественост ", заключи Захарова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР