ЕС ще приеме механизъм за налагане на индивидуални санкции при

...
ЕС ще приеме механизъм за налагане на индивидуални санкции при
Коментари Харесай

ЕС ще налага индивидуални санкции за нарушаване на човешките права

Европейски Съюз ще одобри механизъм за налагане на самостоятелни наказания при нарушавания на човешките права, оповестява европейското издание на Politico. Документите, които уреждат процедурата, са съгласувани от посланиците на Европейски Съюз в сряда и ще бъдат показани на 10 декември по време на Деня на правата на индивида.

Споразумението ще постави завършек на години разногласия по въпроса и ще разреши по-лесно налагане на наказания. Представител на Европейски Съюз разяснява, че новите правила разрешават да се глоби китайски чиновник без да се постановат наказания против Китай.

Мерките обаче ще изискват единогласие сред страните от Европейски Съюз. Този ход слага Европейски Съюз на една линия със страни като Съединени американски щати и Англия, които към този момент са въвели по този начин наречените закони на Магнитски, които разрешават на страните да санкционират задгранични чиновници за нарушение на човешки права.

Версията за Европейски Съюз обаче няма да носи името на съветския юрист Сергей Магнитски, с цел да се избегнат възражения от страни, които поддържат проруска линия.

Европейски Съюз ще одобри дълъг лист с нарушавания, които могат да бъдат осъдени със забрани за пътешестване на територията на Европейски Съюз и заледяване на активи. Списъкът с нарушаванията включва геноцид, закононарушения против човечеството, случайни арести или арестувания, изтезания, иго, полово и учредено на пола принуждение, “нарушения или злоупотреби със свободата на мирни събрания и сдружаване “ и трафик на хора.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР