ЕС потвърди днес готовността си да помогне на Китай в

...
ЕС потвърди днес готовността си да помогне на Китай в
Коментари Харесай

ЕС потвърди готовността си да помогне на Китай за овладяване на епидемията от ковид

ЕС удостовери през днешния ден готовността си да помогне на Китай в преодоляването на епидемията от коронавирус, в това число с даването на ваксини. Готови сме да спомагаме с каквото е належащо, съобщи представител на Европейската комисия на конференция в отговор на въпроси.

Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен изрази още през април предходната година желанието на Европейски Съюз да спомага на Пекин - със експерти, знания и ваксини, уточни представителят. Той означи, че Европейски Съюз е подготвен да подари ваксини, без да прецизира вероятните количества. По неговите думи Европейски Съюз предлага да обезпечи ваксини, съобразени с измененията във вируса на заболяването. Предложението ни остава в действие, добави представителят.

Той заяви, че през днешния ден и на следващия ден представители на Европейски Съюз още веднъж заседават, с цел да преценяват дали са нужни общоевропейски ограничения поради отпадането на досегашните противоепидемични ограничавания в Китай и идното обновяване на всеобщите пътувания сред азиатската страна и Европа. Ще действаме съгласно научните доказателства, разясни представителят.

По неговите думи към този момент здравните управляващи в Европейски Съюз не регистрират появята на нови варианти на вируса на коронавирус в Китай. Според него това значи, че европейците няма от какво да се тормозят, още повече, че са имунизирани.

Говорителят разясни, че едно от вероятните общи европейски решения е да се наблюдават по-внимателно отпадните води за поява на следи от нов вирусен вариант. Говорителят избегна отговор на въпроса дали Европейски Съюз има вяра на данните за епидемията, подавани от Китай.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР