Вече пета поредна година жителите на Созопол демонстрират своята ангажираност

...
Вече пета поредна година жителите на Созопол демонстрират своята ангажираност
Коментари Харесай

За пета поредна година: Доброволци от различни възрасти се събират за почистването на ключови места в Созопол

Вече пета поредна година жителите на Созопол показват своята ангажираност към възстановяване на околната среда посредством годишната самодейност за разчистване на града. Тази акция, проведена взаимно от Общинската администрация и Обществения съвет, се организира под мотото „ Ние сме Созопол “ и събира десетки доброволци от разнообразни обществени прослойки и възрастови групи.

Организаторът Васил Тодоров показа, че традицията за разчистване на града е замислена от новия, само че към този момент остарял кмет Тихомир Янакиев, като част от напъните да се поддържа чистотата в Созопол.

„ Всеки път виждаме доста усмихнати и щастливи хора. Така ще бъде и през днешния ден “ , добави той пред „ NOVA “.

Акцията тази година обгръща освен обичайното разчистване , само че и боядисване на пейки, косене на трева и почистване на остарели клони. Жителите сами дефинират къде и какво да се прави в другите квартали на града.

Една от новостите в тазгодишната самодейност е включването на остров Св. Иван в почистването.

„ За първа година ще се почиства и остров Св. Иван, който беше включен в акцията по самодейност на група младежи “ , споделя Тодоров. Островът е прочут с откритите там кости на Йоан Кръстител , които са изложени в локалната черква. Първо ще бъде почистена пътеката към остарелия манастир, който е известен измежду туристите.

Освен културно значение, островът е дом на неповторими подземни зайци , характерни единствено за тази територия.

„ Те са извънредно красиви животинки “ , отбелязва Тодоров.

С всеки минал година самодейността „ Ние сме Созопол “ освен усъвършенства визията и чистотата на града, само че опазва околната среда

Мощна магнитна стихия удари Земята: Какви са последствията?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР