ЕС одобри проект за създаване на собствена система за противовъздушна

...
ЕС одобри проект за създаване на собствена система за противовъздушна
Коментари Харесай

Европа създава собствени ПВО и ПРО с космическо прихващане

Европейски Съюз утвърди план за основаване на лична система за противовъздушна защита и противоракетна защита с галактически съставни елементи (TWISTER-Timely Warning and Interception with Space-based TheatER surveillance), за да се оправя последното потомство въздушни закани .

Това оповестява Съвета на Европейски Съюз на равнище министри на защитата. Проектът на системата TWISTER е в листата на 13 нови военни плана , признати от програмата на Структурното военно партньорство на Европейски Съюз - ПЕСКО.

" Проектът на системата е утвърден на 12 ноември 2019 година Франция, Италия, Испания, Холандия и Финландия ще вземат участие в неговото осъществяване ", се споделя в документа.

" Спектърът на закани за европейската територия се развива към по-сложни и разрастващи се въздушни закани , по-специално в региона на ракетите. Следователно планът има за цел да ускори способността на европейците да откриват, наблюдават и противодействат на тези закани посредством композиция от усъвършенствани благоприятни условия за ранно предизвестие и галактически прехващачи, основани в космоса. Насърчава се европейската независима дарба да способства за балистичната ракетна защита на НАТО ", написа съветът на Европейски Съюз.
 Русия създава нови ракети като реципрочна мярка на дейностите на Съединени американски щати
Русия създава нови ракети като реципрочна мярка на дейностите на Съединени американски щати

НАТО дава да се разбере, че няма да се съгласи на мораториум върху разполагането на ракети

Съветът приема и обновен лист от 13 плана , които ще бъдат подхванати в границите на ПЕСКО. С днешното решение, плановете, които се извършват сега стават 47 .

5 от новите планове се концентрират върху образование , обхващащи области като кибер, подводни, тактически, медицински, както и образование по химическа, биологична, радиологична и нуклеарна защита (CBRND).

Други планове се концентрират върху усилване на взаимните дейности на Европейски Съюз, както и върху развиването на потенциал в морето, въздуха и космоса .
 Съединени американски щати не създават хиперзвукови нуклеарни оръжия, към този момент
Съединени американски щати не създават хиперзвукови нуклеарни оръжия, към този момент

Имат други Противовъздушна отбрана стратегии и са произвели " конфиденциален брой " осъвременени бойни глави

Съветът публично одобри първия набор от 17 плана на 6 март 2018 година, а вторият набор от 17 плана на 20 ноември 2018 година

На 11 декември 2017 година Съветът одобри решение за основаване на непрекъснато структурирано съдействие - ПЕСКО. ПЕСКО дава опция на държавите-членки на Европейски Съюз да работят по-тясно дружно в региона на сигурността и защитата .

Тази непрекъсната рамка за съдействие в региона на защитата разрешава на искащите и способни държави-членки да развиват взаимно отбранителни качества, да влагат в споделени планове и да покачат оперативната подготвеност и принос на своите въоръжени сили .

25-те държави-членки, участващи в ПЕСКО са: Австрия, Белгия, България, Чехия, Хърватия, Кипър, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Италия, Ирландия, Латвия, Литва, Люксембург, Холандия, Полша, Португалия, Румъния, Словения, Словакия, Испания и Швеция.
 Макрон: НАТО е в мозъчна гибел, Европа е на ръба на пропастта
Макрон: НАТО е в мозъчна гибел, Европа е на ръба на пропастта

Европа да се разсъни и да управлява ориста си, Макрон не има вяра в член 5
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР