ЕС изрази готовност на срещата на върха на Г-20 да

...
ЕС изрази готовност на срещата на върха на Г-20 да
Коментари Харесай

ЕС с донорска инициатива за финансиране на ваксина срещу вируса

ЕС изрази подготвеност на срещата на върха на Г-20 да провежда интернационално донорско онлайн мероприятие за финансиране на разработка и внедряване на ваксина против новия ковид.
Това се показва в взаимно изказване на ръководителите на Европейския съвет и Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел във формат на видеоконференция, съобщи ТАСС.
" Европейският съюз приветства обстоятелството, че Г-20 се обърна към СЗО с молба за тясно съдействие със съответните организации за бързо създаване на световна самодейност за реакция на пандемията. В този подтекст Европа е подготвена да провежда интернационално онлайн мероприятие за обезпечаване на задоволително финансиране за създаването и внедряването на ваксина против COVID-19 “, се споделя в известието.
Председателите благодариха на всички водачи на Г-20 за солидарността, проявена към Европейския съюз и неговите държави-членки. Те също по този начин подчертаха, че Европейски Съюз се ангажира с интернационално съдействие за битка с тази пандемия и ще продължи да дава помощ на уязвимите страни и общности по света, изключително на Африка ".
Фон дер Лайен и Мишел обявиха също на срещата на върха, че „ невижданите събития изискват невиждани дейности и че са нужни бързи, огромни и координирани световни здравни и стопански ограничения, с цел да се спасят животи и да се предотврати по-нататъшна икономическа рецесия “. В тази връзка Г-20 играе основна роля за обезпечаването на такава световна съгласуваност.
Накрая водачите на Европейски Съюз подчертаха, че „ е неотложно страните да поддържат отворени търговски потоци и вериги за доставки ". 
Всичко за развиването на епидемията с ковид четете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР