ЕС бие тревога за деца войници, експлоатирани от мрежи за

...
ЕС бие тревога за деца войници, експлоатирани от мрежи за
Коментари Харесай

ЕС: Младите хора се обучават да са деца войници в мрежи за трафик на наркотици

ЕС бие паника за " деца бойци ", експлоатирани от мрежи за трафик на опиати. 

Обучени " да станат нарушители ", европейските деца способстват за възходящия брой закононарушения, осъществени на равнище Европейски Съюз, в подтекста на който половината от случаите на убийства в Европейски Съюз са директно свързани с опиати. 

Европейският комисар Илва Йохансон акцентира обстоятелството, че младежи, експлоатирани от мрежи за трафик на опиати, споделят ситуацията на " деца бойци ", които са принудени да убиват и осакатяват хора по разпореждане на нарушители и картели, оповестява The Guardian, представен от Digi24. 

Според нея Европейски Съюз желае да усъвършенства тактиките за прекъсване на явлението на рекрутиране в проведени незаконни мрежи на уязвими деца и също по този начин желае да приложи система за предизвестие за опиати. 

Европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон също съобщи, че младежите са хванати в средата на все по-процъфтяващ и жесток комерсиален феномен, който съставлява една от най-големите закани за сигурността на Европа. 

" Те са радикализирани и подготвени да станат нарушители. Те са " децата бойци " на света на опиатите. Трафикът на опиати, воден от проведената престъпност, е една от най-сериозните закани за сигурността, пред които е изправена Европа през днешния ден, и обстановката става все по-лоша ", споделя тя. 

Йохансон, която е от шведски генезис, напомни ареста предходната седмица в предградие на Стокхолм на 16-годишен по отношение на убийствата на две дами, една на 20 и една на 60 години, до момента в който в къщата е имало деца с тях.  

Младият мъж е арестуван с автоматизирано оръжие. " Това е единствено последното от поредицата закононарушения, осъществени от деца ", сподели тя, представяйки проект за битка с трафика на опиати.

Европейски Съюз желае европейска система за предизвестие за опиати Европейски Съюз желае да усъвършенства тактиките за прекъсване на набирането на деца от тези мрежи, в това число посредством идентифициране на ранни признаци, като да вземем за пример деца, за които е открито, че вземат участие в обири от магазини или отпадане от учебно заведение.

Длъжностни лица в Брюксел също желаят да разработят европейска система за предизвестие за опиати, която бързо да осведоми националните управляващи и употребяващите опиати, когато на пазара се появят нови рискови субстанции.

Нова система за съдействие сред европейските пристанища ще разреши по-ефективен продан на информация, изясни еврокомисарят. Цифрите демонстрират, че 50% от закононарушенията в Европейски Съюз към този момент са свързани с опиати, а страховете от лабораторно създадени синтетични опиати, както и кокаин, нарастват. 

Рекордните 303 тона кокаин бяха хванати в Европейски Съюз през 2021 година, пет пъти повече от преди десетилетие. Три четвърти от всички конфискации са осъществени в три страни: Холандия, Белгия и Испания. Последствията са серпантина от корупция, защото картелите се пробват да подкупят пристанищни логистични компании, локални профсъюзни чиновници и политици, както и трагичен растеж на тежките закононарушения. Но кокаинът не е единственият проблем.

Европейски Съюз желае да покаже, че е научил поуките от рецесията с опиоидите в Съединени американски щати, за която се счита, че е умъртвила 100 000 души. По-рано тази година Йохансон изрази опасения по отношение на вероятната приложимост на фентанил в публичния блок, откакто полицията нахлу в лаборатория в Латвия и конфискува 5 кг от болкоуспокояващото, което е 50 пъти по-силно от хероина, продаван по улиците. Европейски Съюз също възнамерява да работи със страни от Латинска и Централна Америка за шерване на информация и тактики за битка с незаконните мрежи. 

Европейската комисия разгласи, че договаря за интернационалните съглашения с Еквадор, Бразилия, Боливия, Перу и Мексико за продан на персонални данни с Европол. Комисията също по този начин работи със Съединени американски щати по самодейност, стартирана от държавния секретар Антъни Блинкен, за справяне със опасността, подбудена от синтетичните опиати, и за унищожаване на убежището за наркокартелите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР