Erste Bank Open, осминафиналДаниил Медведев – Доминик Тийм 6-3, 6-3Даниил

...
Erste Bank Open, осминафиналДаниил Медведев – Доминик Тийм 6-3, 6-3Даниил
Коментари Харесай

Медведев бе твърде голямо предизвикателство за Тийм


Erste Bank Open, осминафинал

Даниил Медведев – Доминик Тийм 6-3, 6-3

Даниил Медведев се класира за четвъртфиналите на ATP 500 шампионата във Виена след двусетов триумф над локалния любим Доминик Тийм. Началото на мача бе изцяло равностойно, като австриецът сложи съперника си под съществено напрежение, само че лидерът на схемата последователно взе самодейността и откри място в идната фаза.

Там негов конкурент ще бъде спечелилият от мача сред Яник Синер и Франсиско Серундоло.

Медведев имаше съществено предимство във връзка с асовете (6-1), като в това време направи съвсем два пъти по-малко непредизвикани неточности (12-23). Руснакът завоюва 78% от точките си на първи сервис (31/40) и оползотвори три от шестте си шанса за пробив (50%), до момента в който Тийм не съумя да осъществя единствения брейкпойнт, до който доближи.

Тийм сподели доста динамичен и нападателен тенис при започване на дуела, само че голям брой нерепдизвикани неточности във значими моменти от негова страна разрешиха на Медведев да поддържа темпото на някогашния №3. Първият брейкпойнт в мача се откри пред руснака при 3-3, само че той бе избавен от Тийм след добре построена офанзива, приключила със смач на мрежата. Нови неточности на австриеца обаче предоставиха още три шанса за пробив на Медведев. При два от тях руснакът не откри рамките на корта, само че по-късно Тийм позволи двойна неточност, подарявайки на първия подложен пробив за 4-3.

Австриецът можеше незабавно да върне брейка, само че Медведев избгна заплахата след директна точка от сервис и завоюва подаването си. Тийм още веднъж опита да подходи офанзивно, само че след топка в навън при опит за офанзива с бекхенд по диагонала Медведев записа втори следващ брейк и завоюва сета с 6-3.

В началото на втория сет Тийм стартира да демонстрира признаци на отмалялост, до момента в който Медведев контролираше разиграванията посредством търпеливи и добре премерени офанзиви от главната линия. Това разреши на международния №4 още веднъж да пробие пръв и да натрупа удобен задатък от 4-1. Тийм направи всичко допустимо да промени развоя на събитията, само че миналогодишният първенец на US Open бе доста стабилен в отбрана и продължи да бъде безукорен при подаванията си, като не разреши на представителя на домакините да стигне до късмет за пробив и победи с 6-3, 6-3 по-късно повече от час и половина на корта във „ Виенер Щадхале “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР