Ерлинг Холанд ще завърши сезона във Висшата лига по футбол

...
Ерлинг Холанд ще завърши сезона във Висшата лига по футбол
Коментари Харесай

Ерлинг Холанд върви към невероятен рекорд

Ерлинг Холанд ще приключи сезона във Висшата лига по футбол на Англия със 70 попадения, в случай че продължи да вкарва с това движение и в случай че играе във всички мачове.

Това се показва в разбор на " Скай спорта " за представянето на норвежкия нападател с екипа на Манчестър Сити.

Холанд, който означи две попадения против Севиля в Шампионската лига във вторник, има 10 гола във Висшата лига и е пропуснал 55 минути от всички мачове. Той записа два следващи хеттрика против Кристъл Палас и Нотингам Форест.

Норвежецът бележи по 1.86 гола приблизително на мач и по този начин е водещ изпълнител в петте водещи шампионати в Европа измежду играчите, които са били на терена над 108 минути. Негова конкуренция са единствено Александър Митрович, Айвън Тоуни, Хари Кейн и Уилфрид Заха, само че Холанд се показва два пъти по-добре от всички останали.

Той има четири попадения повече от плануваното за него в шампионата и е отбелязал 10 пъти единствено с 15 точни удара - по едно попадение на 1.5 шута.

Интересно е, че Холанд е вкарал съвсем 100 % от ударите си в лявата част на вратата - пет попадения от шест опита. Той бележи половината от ударите си в центъра на вратата и в десния ъгъл.

До момента Холанд е записал и една асистенция - при успеха с 4:0 против Борнемут, като той направи това с първото си допиране на топката. С това норвежецът е записал попадение или голов пас във всеки мач, в който е взел присъединяване.

22-годишният нападател има надалеч по-малко докосвания или пасове в последната третина на терена от останалите голаджии във Висшата лига, само че това е статистика, която надалеч не може да засенчи постигнатото от него.

Холанд отигра топката единствено осем пъти против Борнемут и има по 13.2 докосвания сред всеки от головете си. Това подвига доста и попаденията на мач за Сити, които бележат по 3.3 пъти. Това е един гол повече от крайните сметки през предишния сезон. Всички останали критерии вървят надолу и това важи също за точните удари, което е следващото доказателство за невижданата успеваемост на норвежкия нападател.

Ако резервира актуалната си форма и играе във всеки мач, Холанд ще означи 70 гола през този сезон. Това прави върха от 32 попадения в 38 мача на Мохамед Салах за Ливърпул не толкоз впечатляващ. Или както сподели Гари Невил: " Просто наподобява непочтено ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР