Епицентърът на земетресението е регистриран край бреговете на префектура Фукушима,

...
Епицентърът на земетресението е регистриран край бреговете на префектура Фукушима,
Коментари Харесай

Земетресение с магнитуд 5,8 отново разтърси Фукушима

Епицентърът на земетресението е регистриран край крайбрежията на префектура Фукушима, където е имало мощни земетресения, добавя Българска телеграфна агенция.

В известието се прибавя, че не е издадено предизвестие за цунами.

Засега няма данни за вреди.

Това се случва в деня, в който генералният шеф на Международната организация за атомна сила Рафаел Мариано Гроси и японският министър председател Фумио Кишида се срещнаха в кабинета на премиера в Токио, Япония.

Гроси съобщи в четвъртък, че продължаващите изхвърляния на радиоактивни отпадъчни води на атомната електроцентрала Фукушима Дайичи " вървят, както предвидихме ".

Това беше първата му ревизия там, откогато управляващите започнаха да изпускат третирана радиоактивна вода в океана предходната година.

Запитан дали има терзания по отношение на сигурността на изхвърлянето на вода заради траялата от десетилетия времева линия, Гроси сподели, че не плануват проблеми в бъдеще, когато атомната централа продължи със актуалните си протоколи. Той също по този начин акцентира значимостта на прозрачността и самостоятелното изпитване на МААЕ за процеса на доверие.

Централата бе разрушена от земетресение и цунами през 2011 година и е подложена на десетилетен развой на извеждане от употреба.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР