Епидемията в България все още е далеч от своя край,

...
Епидемията в България все още е далеч от своя край,
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Епидемията в България все още е далеч от своя край

Епидемията в България към момента е надалеч от своя край, въпреки сигналите за преодоляване да са все по-отчетливи. Това мнение изрази държавният основен здравен контрольор и член на Националния действен щаб за битка с ковид доцент Ангел Кунчев пред БНР.

“Очевидно сме доста надалеч от края на епидемията и всевъзможни решения - както за разпределяне на ограниченията, по този начин и за тяхното връщане, би последващо да се вземат доста деликатно и доста съразмерно “, споделя здравният контрольор.

В момента се записват сред 40-80 нови случая на инфектирани с COVID-19 в страната, което е един постоянен напредък, който демонстрира, че необятното разпространяване на заболяването е лимитирано.

Забелязва се и районно систематизиране на случаите, като доцентът показва Видин и Търговище за образци. От една страна във Видинско има огромен брой заболели, до момента в който в Търговишко тестванията за в този момент не откриват вирусоносители.

Кунчев приканва да не се спекулира с равнището на заразяване в домовете за възрастни хора, защото от 15 000 жители в цялата страна има регистрирани единствено 60 случая на инфектирани и 20 души от личния състав в тези заведения. Проблемът там е, че има централизация в някои от старческите домове.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР