енцеслав Стефанов призова за още по-голямо разхлабване на мерките срещу

...
енцеслав Стефанов призова за още по-голямо разхлабване на мерките срещу
Коментари Харесай

Венци Стефанов: Помним как левскарите се подиграваха на цесекарите, а каква стана тя...

енцеслав Стефанов прикани за още по-голямо разхлабване на ограниченията против COVID-19.

Г-н Стефанов, от петък футболистите ви към този момент могат да упражняват на стадиона.

- Крайно време беше това да се случи. А освен да вървят хората по улиците като извънземни - с маски, каски, ръкавици...

За Славия и Берое обаче изтече информация, че организирате тренировки на групи, по този начин ли е?

- И какво, в случай че сме упражнявали? Извършихме закононарушение ли? Убихме човек ли? Аз не виждам да има проблем момчетата да упражняват. Теренът е 10 декара, умерено могат да се приготвят на групи по 5-6 индивида. Млади хора са, би трябвало да са на открито, на въздух. Нали непрекъснато призоваваме и подтикваме младите да спортуват, а не да стоят пред компютрите. Слънцето и въздухът най-вече насищат организма с витамини. Няма проблем момчетата да упражняват. Нормално е да отидат да се раздвижат. В парковете може, по пейките могат да стоят по двама-трима, а на стадиона не можело. И в метрото вижте какво става, цялостно е с хора в пиковите часове. Айде, стига! Къде е Киро на кирия. Няма такива неповторими недомислици...

Повечето футболисти на Славия са на по 20-22 години, не можем да ги държим заключени у дома. Нормално е да тичат по терена. Не мисля, че сме направили закононарушение. Дано по-скоро мине към този момент това знамение COVID-19, че не се трае.

Футболистите ви оплакват ли се, че са изгубили форма?

- Нормално е да не са във форма. Два месеца затворени, опъват ластици, друсат се на едни гумени топки, тъга е. Имам внучета, футболисти... Всичко живо желае да е на открито. 30 градуса е към този момент, няма по какъв начин хората да стоят непрекъснато затворени в домовете си и след това да се чудим за какво сме станали джендърска страна. Не би трябвало да се трансформираме в такава. Пускайте хората на открито! Ковит, комит... грип като грип. Вижте, че единствено в последните дни умряха повече хора от произшествия, за жалост.

Очевидно не се плашите от ковид?

- Нека не се бъркаме в божиите работи. Каквото е рекъл Господ, това ще става. Нe сме по-големи от него. Ще се запазиш от ковид, ще тръгнеш по улицата, ще падне една керемида и ще ти счупи главата.

Какво е желанието на Славия за възобновяването на шампионата, по кое време да стартират мачовете - на 5 или 12 юни?

- 5 юни е най-хубавият вид. Три седмици са задоволителни на тимовете да се приготвят.

Навярно следите протичащото се в Левски...

- За Левски или положително или нищо. Сега се разяснява за акциите - ще ги прати ли Божков, няма ли да ги прати. Ама да прати и малко пари от Дубай. А за 25-те милиона, които е дал за Левски за една година - аз с 25 милиона ще устоявам Славия 10 години и няма никой да ме извади от четворката. И ще си заплащам всички налози.

Имате ли информация кой ще избави Левски, кой може да вземе клуба?

- Не мога да кажа това нещо, нямам визия. Това си е работа на почитателите на Левски. Но не е хубаво човек да се радва на нещастието на другите. Помним по какъв начин левскарите се подиграваха на цесекарите, а каква стана тя... Така, че копай си в твоята равнища, гледай си личната паничка и не се радвай на нещастието на другия. " Блиц "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР