ЕНЕРГО-ПРО изпрати поредно напомнително писмо до управителя на Белодробната болница

...
ЕНЕРГО-ПРО изпрати поредно напомнително писмо до управителя на Белодробната болница
Коментари Харесай

Проблемът с дълга на Белодробната болница остава нерешен, ЕНЕРГО-ПРО пристъпва към преустановяване на електрозахранването 

ЕНЕРГО-ПРО изпрати следващо напомнително писмо до шефа на Белодробната болница във Варна за неплатените отговорности за употребявана електрическа енергия в размер на близо 80 000 лв..

В него сдружението показва график на идно през декември спиране на електрозахранването при положение на неиздължаване на насъбраните суми и припомня за нуждата обекти от нулева категория, каквито са здравните заведения, да имат обезпечено самостоятелно и без значение електрозахранване за специфичните съоръжения и животоподдържащи системи, оповестяват от пресцентъра на ЕНЕРГО-ПРО.

В резултат на това следва да се подхващат нужните дейности за инспекция и привеждане в подготвеност на генераторните системи в болничното заведение. В прессъобщение от 7 ноември ЕНЕРГО-ПРО сигнализира обществеността и виновните институции за казуса с дълга и осведоми за изпратено от компанията няколко дни по-рано друго писмо до Община Варна и Общински съвет Варна с зов бъдещето на тубдиспансера да бъде решено. Писмото е входирано в Община Варна на 3 ноември 2022 година с рег. № ЗК20001745ВН_046ВН/03.11.2022 година, макар обществените изказвания на обособени членове на Общинския съвет, че не са осведомени с него.

В копие на писмото са още Министерски съвет, Министерство на здравеопазването, Министерство на енергетиката, КЕВР, ДАНС, Областна администрация Варна, РД Пожарна сигурност и отбрана на популацията.

Към сегашния миг казусът с Белодробната болница остава открит и работещо решение от институциите не е открито. Междувременно дългът продължава да нараства. Поддържането на висока задлъжнялост и съществуване на несъбрани суми за предоставяните от ЕНЕРГО-ПРО услуги, даже и за обекти в опазването на здравето, слагат в сериозна ликвидна заплаха активността на компанията и постановат предприемане на тази последна мярка.

При в това време намиране на решение с възходящия дълг, в това число при сключване на съглашение за разсрочено заплащане, сдружението има подготвеност да анулира плануваните дейности за събиране на непогасените отговорности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР