Енергийният сектор генерира най-много въглеродни емисии в България. Приносът на

...
Енергийният сектор генерира най-много въглеродни емисии в България. Приносът на
Коментари Харесай

Поетапното премахване на въглищата е основен приоритет за България


Енергийният бранш генерира най-вече въглеродни излъчвания в България. Приносът на страната ни към климатичните цели на Европейския съюз (ЕС) е дребен. Липсва цялостна идея за зеления преход. Руският газ би трябвало да се размени неотложно. Това са изводите на Агенцията за икономическо развиване на Германия - Germany Trade & Invest (GTAI), изложени в обявата, отдадена на опазването на климата " България - Поетапното унищожаване на въглищата е главен приоритет ", оповестиха от Германо-българската индустриално-търговска камара в бюлетина си Bulgarien Aktuell, получен в Българска телеграфна агенция.

Докладът дава информация за климатичната тактика, климатичните цели и законите в региона на климата в България, за нужните вложения, както и за настоящото положение в браншове като енергетика, превоз, промишленост, селско и горско стопанство.

Зависимостта от изкопаемите горива е доста голяма 

България се е заела да способства за задачата на Европейски Съюз за запазване на климата до 2050 година - 27-те страни членки желаят взаимно да понижат излъчванията на нездравословни за климата газове с 55 % до 2030 година спрямо 1990 година За задачата Министерството на енергетиката актуализира Интегрирания проект в региона на енергетиката и климата на Република България 2021 – 2030 година

Климатични цели: Европейската комисия приканва за по-голям ангажимент 

България би трябвало всеобщо да разшири възобновимите енергийни източници и да отстрани производството на сила от въглища. Досега най-големите източници на сила са нуклеарните и въглищните електроцентрали.

Най-голямото предизвикателство при изменението на климата в България е преобразуването на производството на сила от въглеродно интензивни към чисти източници.

Инвестиции: България се нуждае от към 43 милиарда евро 

В енергийния преход България разчита на по-голям дял нуклеарна сила и възобновима сила. За това страната има потребност от големи вложения.

Българското държавно управление желае да се откаже от производството на електрическа енергия от въглища едвам през 2038 година Капацитетът за произвеждане на електрическа енергия от възобновими енергийни източници би трябвало да се усили със 7,5 гигавата конфигурирана мощ до 2030 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР