Енергийният експерт и бивш посланик на България в Русия Илян

...
Енергийният експерт и бивш посланик на България в Русия Илян
Коментари Харесай

Илян Василев : Не само ще внасяме ток, но ще се лишим и от енергийната си сигурност

Енергийният специалист и някогашен дипломат на България в Русия Илян Василев разгласява видео в обществените мрежи. В него се споделя, че виновност за ситуацията до което са в мините и ТЕЦ-овете са отговорни Бойко Борисов и Теменужка Петкова.

Ето и текстът, оповестен от него във Facebook:

Ако този човек съставлява протестиращите, ще се откри решение, само че е добре и протестиращите да знаят - те бяха предадени преди доста години, още при започване на зелената договорка. Още когато намагнитения " лейтенат " на Пеевски Желязков съобщи студения запас на Топлоелектрическа централа Варна на Доган. И този Желязков към момента има свои назначенци в БЕХ и никой не ги сменя. И измените не престават.

В момента протестиращите имат заместител министър, който до преди няколко месеца беше изпълнителен шеф на ТЕЗ МИ-3 и знае съвършено кой и за какво затри въглищната енергетика. И е последният човек, който ще тръгне за закрива въглищната енергетика. Имат и министър, който няма грехове по отношение на въглищната енергетика. Проблемът обаче е доста по-голям и не опира единствено до ориста на миньорите в мините и работещите в Топлоелектрическа централа - той касае сигурността на енергийната ни система. За това никой не приказва. При тази матрица крахът е съвсем неминуем. Не единствено ще внасяме ток, само че единствено ще се лишим от енергийната си сигурност, като пътьом и енергийната система в района, която балансирахме от ноември до април - точно през Топлоелектрическа централа МИ 1 до 3 ще зависне във въздуха.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР