Енергийната стратегия на служебния кабинет звучи грандоманско - още от

...
Енергийната стратегия на служебния кабинет звучи грандоманско - още от
Коментари Харесай

Делян Добрев: Физически не можем да изпълним ПВУ

" Енергийната тактика на служебния кабинет звучи грандоманско - още от в този момент да споделяме, че ще строим четири нови реактора. В тактиките могат да бъдат вписани дълготрайни проекти, само че би трябвало малко по малко да развиваме плановете, а не като през 2005 година - огромен шлем, от който най-после не остана нищо ". 

Това сподели пред Делян Добрев, народен представител от ГЕРБ и ръководител на комисията по енергетика в Народното събрание. 

Във връзка с идните предоговаряния по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) по отношение на въглищните централи той цитира ръководителя на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов - България не може да извърши Плана, и добави, че това няма по какъв начин да се случи физически. 

  " Ангажиментът, стихотворец от кабинета на Промяната, ще докара до рецесия в България, сходна на световната финансова рецесия от 2009 година... България е номер 1 в Европа и сме се постигнали задачата преди всички останали. И навръх отличника да поставяш такива тежки условия - да понижи с още 40% излъчванията от въглищната енергетика, това не е заслужено. Ако погледнем нашия въглероден отпечатък на фона на целия Европейски Съюз, ние сме едвам 1,5% от въглеродния отпечатък на целия Европейски Съюз. Големите замърсители не си слагат такива амбициозни цели ". 

В предаването " Неделя 150 " Добрев уточни, че изграждане на нефтопровод Александруполис - Бургас е добра концепция. 

" Това не е същият план, който съществуваше като част от огромния шлем. Тогава се предвиждаше да се разтоварва съветски петрол до Бургас, в морето. Сега терминалът ще е до Александруполис и нефтът ще върви към Бургас. Този план не основава риск от екологична заплаха. Този нефтопровод ще ни даде достъп до международния пазар. Ще можем да купуваме нефт от където ни е най-изгодно ". 

Относно третия мандат - съгласно него, ако той бъде връчен на Българска социалистическа партия, шансът за сформиране на държавно управление е нулев, до момента в който най-големи са възможностите при Демократична България. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР