Стрелбата срещу Роберт Фицо е стрелба и срещу Орбан, и

...
Стрелбата срещу Роберт Фицо е стрелба и срещу Орбан, и
Коментари Харесай

Георги Марков: Стрелбата срещу Фицо е стрелба срещу християнска Европа

" Стрелбата против Роберт Фицо е пукотевица и против Орбан, и против Доналд Тръмп. Стрелба против християнска Европа, която в никакъв случай няма да е същата. " Това написа някогашният парламентарен арбитър и екс народен представител Георги Марков в обществената мрежа, минути след новината за покушението против премиера на Словакия. Марков дефинира информацията като " тъжна вест ".

Роберт Фицо бе прострелян и ранен в корема след държавна среща, а полицията е задържала обвинен за нападението, оповестиха международните организации. Фицо е настанен в болница с животозастрашаващи пострадвания, заяви държавната работа, която дефинира случилото се като опит за ликвидиране.

Миналата година Роберт Фицо пое за четвърти път премиерския пост, откакто неговата лява партия " Смер " ( " Посока " ) завоюва парламентарните избори на 30 септември, напомня АП. Посланията на предизборната акция на " Смер " бяха проруски и антиамерикански, а критиците на партията се притесняваха, че под управлението на Фицо Словакия ще изостави прозападния курс на страната и ще последва Унгария в посоката, обрисувана от популисткия министър председател Виктор Орбан.



В хода на политическата си кариера, която продължава към този момент три десетилетия, Фицо мина от главното проевропейско течение към националистически позиции и политики на опълчване на Европейски Съюз и НАТО, добавя Ройтерс. Освен това той показва подготвеност да трансформира курса си според от публичното мнение или измененията в политическата действителност.  

Фицо се опълчва на глобите против Русия и също по този начин твърди, че оказваната от НАТО поддръжка за Украйна подкопава националния суверенитет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР