Емполи се пребори за точката у дома срещу Специя, завършвайки

...
Емполи се пребори за точката у дома срещу Специя, завършвайки
Коментари Харесай

Емполи взе точка от Специя и изпревари Ювентус

Емполи се пребори за точката вкъщи против Специя, завършвайки 2:2 в среща от 22-ия кръг на Серия А. след равенството сините от Емполи събраха 27 точки, въпреки да имат три следващи мача без победа, изпревариха Ювентус на 10-ото място в класирането. Гостите от Специя са с 19 точки и четири мача без триумф, като се подреждат на 17-о място.

Точката за домакините обезпечи Емануеле Винято, който се разписа в 94-ата минута на срещата. Секунди преди последния съдийски сигнал тимът на Емполи направи може би последната си офанзива в мача. След центрирането от дясно на два пъти играчи на домакините стреляха, само че без триумф. Топката отскочи на ляво, там я посрещна Винято и с мощен диагонален удар наказа вратаря Бартоломей Драговски.

Иначе Специя повече с 2:0 в границите на 6 минути преди почивката, като и двата гола бяха дело на ветерана Даниеле Верде. Той самичък създаде първия гол в мача, откакто негов удар с глава се отклони в главата на Вишневски, оттова беше изчистена от Фабиано Паризи от голлинията с ръка. Системата за водеоповторения в интерес на съдиите (ВАР) незабавно се намеси и даде сигнал за дузпа, а също по този начин и домакините останаха 10 на терена поради аления картон на провинилия се. Верде вкара за 1:0, а единствено след шест минути удвои с мощен топовен изстрел, пращайки топката в горния ъгъл. В мига на насладата той си смъкна и фланелката, за което беше осъден с жълт картон. Но въпреки и с 10 на терена, домакините от Емполи можеха да се върнат в мача още преди побивката – удар на Аркадиуш Река с глава беше спрян на голлинията.

Но незабавно след подновяването на играта и отборът на Специя остана в понижен състав, защото Салваторе Еспозито получи втори жълт картон и премахване от игра поради жесток фаул в краката на Жан-Даниел Акпа-Акпро. Това като че ли даде сигнал на Емполи да усили оборотите и вратарят Драговски имаше много работа, спасявайки поредност от рискови изстрели, включително и удар под гредата с глава на Чичо Капуто. И в 71-ата минута Николо Камбиаги с малко шанс понижи, а след това същият футболист искаше дузпа за своя отбор. Но в последните секунди пристигна и изцяло заслуженото тъждество.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР