Емилиано Мартинес и Емилиано Буендия са напът да станат обект

...
Емилиано Мартинес и Емилиано Буендия са напът да станат обект
Коментари Харесай

Спор между Аржентина и клуб от Висшата лига за двама играчи

Емилиано Мартинес и Емилиано Буендия са напът да станат обект на скандал сред Аржентинската футболна федерация и Астън Вила, откакто британският клуб пусна двамата играчи единствено за първите две международни квалификации през септември, а първенците на Южна Америка настояват, че те ще бъдат в групата и за трите мача на националния тим.

Вратарят Мартинес и крилото Буендия получиха повиквателни за срещите с Венецуела (2 септември), Бразилия (5 септември) и Боливия (9 септември).

"Двамата футболисти се съгласиха, че ще играят единствено в първите два мача с Венецуела и Бразилия, само че не и в третия с Боливия. Те трябваше да пропуснат единствено мача с Челси и да се завърнат за дуела с Евертън на Вила Парк на 18 септември ", обявиха от Астън Вила на клубния уеб страница.

Говорител на Аржентинската футболна асоциация обаче изясни, че двамата ще играят във всичките три мача на тима и цитираха решение на КАС против Ла Лига по еднакъв случай. ФИФА също се произнесе, че чака на всички футболисти да им бъде позволено да играят за националните си тимове.

Аржентина е на второ място в квалификациите на зона Южна Америка след шест мача. Първите четири тима получават автоматизирано квота за Катар 2022.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР