Емил Стоев е сред най-актуалните млади футболисти в Първа лига

...
Емил Стоев е сред най-актуалните млади футболисти в Първа лига
Коментари Харесай

Откритието на сезона на Ботев Емил Стоев: Всеки млад футболист мечтае да играе за България

Емил Стоев е измежду най-актуалните млади футболисти в Първа лига сега. Атакуващият халф на „ Ботев “ (Враца) означи хеттрик във вратата на „ Витоша “ (Бистрица) преди седмица и впечатли с майсторството, с което осъществя попаденията. Младокът даде изявление за Sportal.bg, в което описа за упоритостите на клуба до края на сезона и показа, че ще бъде извънредно благополучен, в случай че положителните му игри напоследък бъдат видяни от националния селекционер и получи повиквателна за представителния отбор на България.

- Здравей, Емо, демонстрираш отлична форма напоследък. На какво отдаваш този факт?
- Здравейте, положителната ми форма се дължи на всекидневните тренировки и желанието ми за игра. Според мен няма невъзнаграден труд. Доволен съм, че лека бавно се развъртвам като футболист.

- Вкара 3 гола против „ Витоша “ (Бистрица). Какво е възприятието да реализираш първия си хеттрик в "А " група?
- Чувството, когато вкараш гол е прелестно, а против тима на Витоша аз изпитах тройна наслада. Все отново най-важното беше, че успяхме да спечелим. Това, че аз или някой различен е отбелязал головете не е от такова значение. Все отново футболът е екипен спорт и самостоятелните изяви на обособен състезател би трябвало да бъдат водещи.

- Това ли е най-хубавият ти мач досега в елита?
- Мисля, че това беше един от положителните ми мачове. Все отново се надявам, че най-хубавият ми мач следва и ще имам още мотиви да бъда удовлетворен от играта си.

- „ Ботев “ (Враца) ще се бори за плейофите за Лига Европа. Какви са възможностите на отбора в тази борба?
- Според мен тимовете, които се борим за място в Лига Европа сме равностойни, възможностите ни са изравнени. Моментната форма ще се окаже решаваща. Аз персонално имам вяра, че ние имаме положителни шансове да се класираме за плейофа, а там към този момент в един мач всичко може да се случи.

- Вече втори сезон караш във Враца чартърен от „ Славия “. Какво е бъдещето ти след края на сезона?
- В момента съм съсредоточен върху изявите си с екипа на „ Ботев “ (Враца), след края на сезона ще се реши моето бъдеще и къде ще играя през идващия шампионат.

- Труден ли беше преходът на тима сред Втора и Първа лига?
- Мисля че не беше сложен преходът. Хъса и желанието, които показахме във Втора лига ги пренесохме и в Първа лига. Вярно първоначално имаше известни компликации, само че мисля, че бързо успяхме да свикнем и скоро започнахме да демонстрираме добра игра.

- В тима до зимата бе Валери Божинов, по какъв начин повлия той на отбора и отрази ли се напускането му?
- Валери Божинов повлия позитивно на тима, като се изключи че оказа помощ на терена с качествата си, които са безспорни и потвърдени на много по-високо равнище от нашия шампионат, той подвигна и настроението в съблекалнята.

- Как се работи с треньор като Сашо Ангелов?
- Тренирам под негово управление към този момент две години и половина и считам, че той е потвърден експерт и се пробва да извлече максимума от всеки футболист. Мисля, че резултатите го показват най-добре.

- Мислиш ли, че с представянето си напоследък може да получиш място и в националния тим?
- За мен ще е чест да играя с екипа на България - това е фантазия за всеки млад футболист. По време на мачовете с клубния си тим давам всичко от себе си и се надявам да бъда видян за националния тим.

- Получавал ли си оферти от други български тимове до този миг?
- Не желая да разясня този въпрос, тъй като въпреки всичко имам настоящ контракт със Славия и не би било правилно по отношение на клуба.

- Мислиш ли, че на 23 години и с близо 100 мача в професионалния футбол зад тила си е време да излезеш зад граница?
- Целите ми са да играя в чужбина, само че единствено времето ще покаже. Всеки желае да играе на допустимо най-високо равнище, само че това няма по какъв начин да стане безплатно. Нужни са доста тренировки и ограничения, с цел да се реализира сходно нещо.

- Къде искаш да играеш един ден?
- Английският футбол ми подхожда доста, по тази причина съчувствува на „ Манчестър Юнайтед “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР