Ема Радукану зарадва домашната публика в Лондон, след като спечели

...
Ема Радукану зарадва домашната публика в Лондон, след като спечели
Коментари Харесай

Ема Радукану и Анжелик Кербер тръгнаха успешно в Лондон

Ема Радукану зарадва домашната аудитория в Лондон, откакто завоюва откриващия си мач на Откритото състезание на Англия по тенис, надигравайки Алисън Ван Ойтванк от Белгия с 6-4, 6-4 за към един час и 40 минути игра.

Срещата бе сложна за представителката на домакините, само че с поддръжката от трибуните тя съумя да преодолее 46-та в международната класация.

Двубоят стартира с два гейма, в които и двете имаха по няколко точки за пробив, траяли цели 17 минути. Неизбежното се случи в седмия гейм, в който десетата в схемата осъществя пробив. Ван Ойтванк реагира с рибрейк, само че нов пробив за Радукану и сполучлив сервис гейм, в който трябваше да отразява две точки за връщане и на този брейк, докара до сполучлива развръзка за шампионката от Ю Ес Оупън. Във втората част Радукану се оказа в ролята на изоставаща при 1-3, само че бързо върна пробива. В деветия гейм тя нанесе своя удар, след което материализира втория си мачбол за успеха.

Британката приключи с 13 уинъра и 18 непредизвикани неточности, само че избави 5/7 благоприятни условия за пробив пред белгийката. За Радукану следва сериозен тест във втори кръг в лицето на французойката Каролин Гарсия, която надделя Бианка Андрееску в три сета за купата в Бад Хомбург.

Напред продължи и шампионката от 2018 Анжелик Кербер, която надигра Кристина Младенович от Франция с 6-0, 7-5 за малко над час игра.

Първият сет сред двете продължи едвам 17 минути и германката върза „ геврек “ на специалистката на двойки. Втората част бе надалеч по-оспорвана, макар че Кербер удължи серията си на осем следващи гейма при започване на сета. Младенович този път върна брейка и се държеше равностойно до 11-ия гейм, в който инкасира нов пробив, след който нямаше връщане обратно за нея в мача. Кербер завоюва 70% от точките на първи сервис, избави три от четирите благоприятни условия за пробив пред французойката и приключи със 17 уинъра и 12 непредизвикани неточности.

В спор за място в трети кръг тя ще играе с Магда Линет, която се оправи с квалификантката Фернанда Контрерас Гомес от Мексико.

Сериозна изненада се получи в дуела на финалистката на Аустрелиън Оупън Даниел Колинс. Седмата в схемата позволи поврат против чехкинята Мари Бужкова. Бужкова ще играе в идващия кръг с Ан Ли от Съединени американски щати. Словенката Кая Юван пък изненада 23-та сложена Беатрис Хадад Мая също в три сета и ще се изправи против унгарката Далма Галфи. За втори кръг се класираха още Елизе Мертенс, Диан Пари, Сорана Кърстя, Елизабета Кочарето, Маи Хонтама, Пана Удварди и Ирина Бегу. Двубоите сред Белинда Бенчич – Цян Уан, Астра Шарма – Татяна Мария и Тамара Корпач – Хедър Уотсън са при резултат 1-1 сета и ще се доиграят във вторник.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР