Елитният румънски тим Университатя (Крайова) официално представи новия си старши

...
Елитният румънски тим Университатя (Крайова) официално представи новия си старши
Коментари Харесай

Румънският Университатя представи Ивайло Петев

Елитният румънски отбор " Университатя " (Крайова) публично показа новия си старши треньор - уволненият неотдавна в " Лудогорец " Ивайло Петев. Той пое тима с контракт за три години, написа Българска телеграфна агенция.

Медиите в Румъния означиха, че за първи път нов ментор е показан от президента на клуба Михай Ротару. Досега това са правили единствено шефове в клуба.

Бившият бранител Лауренциу Регекампф, който мина и през " Лудогорец ", стартира сезона, а след напускането му беше назначен Корнелиу Папура – в началото като краткотраен ментор, само че с концепцията да бъде одобрен и за непрекъснато при положителни резултати.

Това обаче не се случи и " Университатя " (Крайова) се обърна към Ивайло Петев, който се трансформира в третия лидер на тима от лятото насам. Тимът няма победа в последните четири срещи в румънското състезание и сега заема 5-о място с 23 точки.

" За първи път съм на конференция и се надявам да е на шанс. Дойдох тук със същите усеща, които изпитваме всички ние, които сме последователи на " Университатя ", стартира пред медиите Ротару. - Дойдох освен с вяра, пристигнах и с упоритост и по тази причина взех решение аз да показва Ивайло Петев. Аз съм този, който би трябвало да му пожелае триумф и аз съм този, който би трябвало да го увери, че ще бъда до него през целия този интервал. "

След това той даде думата на Петев, който стартира със следното: 

" В целия клуб е доста значимо всеки да даде всичко от себе си и " Университатя " да наподобява по този начин, както би трябвало. Това е тимът, който ме е желал най-вече в цялата ми кариера, а това значи почитание. Амбициите ми и тези на шефа са идентични. До момента съм бил съотборник с румънци, бил съм и треньор на румънци.

Имам положително мнение за тях. Следя и шампионата на страната, тъй че съм задоволително осведомен. Където и да работя, работя с цялото си сърце. Ако не вършите работата си 24 часа в денонощието, не сте сполучливи. Не пребивавам в предишното. Миналото е статистика. Утре е нов ден, би трябвало да се развиваме всички. "

След това беше запитан какъв брой време ще му е нужно, с цел да се почувства в свои води и какво знае за настоящия отбор и за клуба като цяло.

" Трябва да се срещна с екипа в клуба, както и с футболистите. Инфраструктурата е наред, тъй че нямаме извинения. Има време да се подготвим и за офанзива на купата, само че сега това не е най-важното. Най-важното е да вдигнем тима, да променим резултатите ", добави някогашният народен треньор на България и Босна и Херцеговина.

" Фактът, че шефът е тук значи почитание. Не знаех, че ще пристигна на представянето. Очакванията към мен са огромни, това е обикновено. Договорът ми е до юни 2026 година Първоначално би трябвало да се стараем да поддържаме положително равнище, без съмнения. Имаме капацитет, можем да спечелим всеки мач. Следващата ни среща е с огромен клуб -  " Динамо " (Букурещ). " Динамо " си е " Динамо ". Независимо от формата, името е огромно. Важното е по какъв начин ще играем. Трябва да се представим добре ", приключи българският треньор.
Козмин Моци: Той държи на дисциплината, не се преценява с имена
Техническият шеф на " Лудогорец " Козмин Моци бе запитан за Ивайло Петев от в. " Фанатик " в родината си. Той сподели положителни думи за индивида, който го притегли в Разград, а до неотдавна още веднъж работеха дружно.

" Това, което е през днешния ден " Лудогорец ", е почнало от него преди 14 години. Петев е изкачил тима от трета дивизия в елита и завоюва първите две трофеи. Това е бил неговият трамплин ", споделя Моци.

" Лудогорец " е подобен тим сега значително с помощта на него. За мен е доста добър треньор. Той държи доста на дисциплината и не се преценява с имената на играчите - крепко някой е сбъркал, заплаща ", прибавя някогашният бранител.

" Близък е до футболистите, само че знаем по какъв начин те да имат почит от него. За мен е водач, който може да изправи тим като Крайова ", споделя още той.

" Идеята му за футбола се гради върху притежанието на топката. За мен е един от най-хубавите чужденци, които са идвали в Румъния. Ще видите. В " Лудогорец " минаваме през сложен интервал в последните години, още търсим печелившо решение ", изяснява Моци за какво Петев е бил освободен единствено месеци, откакто пое " орлите ".

Един от героите на първия отбор на " Лудогорец " в Шампионската лига приканва да се даде време на Петев, да се прояви самообладание.

" Искам да кажа на почитателите в Крайова да имат 100-процентово доверие на Петев. Говорих с него скоро. Когато получи офертата, му споделих да отпътува със затворени очи, тъй като няма от какво да се тормози. Казах му, че знам по какъв начин работят в клуба и да не мисли доста. Той работи от заран до вечер, постоянно е въз основата. Влага душата си във всичко, което прави ", споделя още Козмин Моци за Ивайло Петев.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР