Елин Пелин. Специален подарък ще получи всеки първокласник, който прекрачва

...
Елин Пелин. Специален подарък ще получи всеки първокласник, който прекрачва
Коментари Харесай

Специален подарък ще получи всеки първокласник, който прекрачва училищата в община Елин Пелин

Елин Пелин. Специален подарък ще получи всеки първокласник, който прекрачва учебните заведения в община Елин Пелин. На 15 септември кметът на Община Елин Пелин доцент доктор инж. Ивайло Симеонов ще подари по брошура на всички над 200 първокласници, които ще прекрачат за първи път прага на учебното заведение. Това оповестиха от пресцентъра на Общината.

Традицията да се посрещат първокласниците с брошура с определени детски стихове, песни и приказки е по самодейност на общинската администрация и датира още от 2016 година Всяка брошура ще съдържа персонално обръщение до всяко дете, с доста пожелания за здраве, усмивки и триумф по пътя на знанието и с апел и да не не помнят родното място.

През последните години децата, родени на територията на общината се усилват, а спокойствието на дребния град, лесният достъп до детска градина и учебно заведение, примамват от ден на ден младежи да изберат община Елин Пелин за собствен дом.

На територията на общината има 11 детски градини с 1020 деца и 11 учебни заведения, в които се образоват 1700 възпитаници. Всички образователни и детски заведения са реновирани в последните години и ще посрещнат своите ученици в първия образователен ден. В с. Равно поле, дружно с ремонт на учебната база, през 2021 година се сложи нова топлоизолация на постройката на ОУ „ Христо Ботев “. В навечерието на новата образователна година надарената Зара Минчева от село Равно поле нарисува в учебното заведение българското знаме и ликът на Христо Ботев, дружно с музикални стълби, водещи децата в обучителния развой при уроците навън.

Това лято по европейски план на обща стойност от 1 168 299,86 лева се обновява и базата на най-голямото учебно заведение в общината - СУ „ Васил Левски “, гр. Елин Пелин. На втория стадий от плана се прави благоустрояване на учебния двор с полагането на нова отвесна планировка и отделяне на спортна площадка навън.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР