Елена Рибакина ясно показа, че не е просто чудо за

...
Елена Рибакина ясно показа, че не е просто чудо за
Коментари Харесай

Отново на победния път: Рибакина срази 1/4-финалистка от Уимбълдън и оформи зрелище с Гоф

Елена Рибакина ясно сподели, че не е просто знамение за един ден в международния тенис и остана напълно покрай купата на Аустрелиън Оупън, отстъпвайки в трагична крайна битка на Арина Сабаленка. Казахстанската представителка продължава да задава нови стандарти във връзка с сервирането в WTA Тура, само че даже 19 аса не ѝ бяха задоволителни, с цел да надиграе Беатриз Хадад Мая в четвъртфиналите на конкуренцията в Абу Даби, която се организира при започване на месеца.

Впоследствие Рибакина избра да разреди графика си, пропускайки надпреварата в Доха и наподобява това е било вярното решение, тъй като през днешния ден още веднъж я видяхме във върхова форма на WTA 500 шампионата в Дубай. Световната номер 10 изигра съвсем безукорен мач, като по този метод пречупи съпротивата на Мари Бузкова с крайното 7:5 6:2 и откри място в осминафиналите, където ще премери сили с петата сложена Кори Гоф, а тийнейджърката може да се похвали с победа в единствения си конфликт с шампионката от миналогодишното издание на Уимбълдън.

Началото беше вихрено за деветата сложена, която незабавно излезе с пробив напред и можеше да разчита на голям брой лесни точки от линията за начален удар, с цел да затвъри безпроблемно задатъка си. Изведнъж етническата рускиня влезе в серия от непредизвикани неточности, до момента в който Бузкова играеше доста устойчиво от самото начало и незабавно се възползва от съмненията на съперничката си, обръщайки нещата до 5:4 в своя изгода. Световната номер 26 дори се приближи на две точки от спечелването на сета, единствено че остана прекомерно пасивна в решителните мигове и не взе нито повече гейм до края на откриващата част.

Вторият сет имаше сходно начало, само че този път Рибакина беше твърдо решена да не пропилява задатъка си и действаше доста по-разумно. 23-годишната тенисистка изграждаше деликатно офанзивите си и не даваше никакви шансове за противопоставяне на 1/4-финалистката от " свещената трева ", чиито съпротивтелни сили бяха на привършване и фаворитката постави точка на разногласието в дуела, откакто осъществя още един брейк в подаването на чехкинята.

Elena Rybakina won today against Marie Bouzkova 75 62
After a difficult tight first set(7-5), she manage better the second set.
Next one for Elena: Coco Gauff.
Stats of the match:
— Sebastien G. (@sebsharfam)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР