Елена Рибакина сподели, че е направила ново дарение за развитието

...
Елена Рибакина сподели, че е направила ново дарение за развитието
Коментари Харесай

Рибакина: Дарението ми е благодарност към казахстанската федерация


Елена Рибакина показа, че е направила ново подаяние за развиването на младите тенисистки в Казахстан, с цел да се отблагодари на локалната федерация за поддръжката към нея. Шампионката от Индиън Уелс е решила да подари част от наградата си от триумфа в Калифорния, като това е втората ѝ сходна самодейност, откакто предходната година направи същото след купата от Уимбълдън. Рибакина разяснява още представянето си в снощния мач против Елиз Мертенс и за какво акомодацията сред изискванията в Индиън Уелс и Маями е толкоз сложна.

На въпроса дали счита, че се е показала по-добре спрямо мачовете против Ана Калинская и Паула Бадоса, в които изпита известни усложнения, Рибакина отговори „ Не съм сигурна дали е по този начин. Радвам се, че завоювах в два сета, защото мачът бе много тежък. Елиз е доста сложна съперничка, тъй че въобще не ми беше елементарно. Имаше много геймове, в които резултатът беше 40-40. Както споделих, беше мъчно, само че се веселя, че победих в два сета “ – сподели международната №7 пред Tennis Channel.

Шампионката на Уимбълдън изрази мнението, че една от главните аргументи спечелването на „ Слънчевия дубъл “ да е толкоз сложна задача е нуждата от бърза акомодация сред много другите условия в Индиън Уелс и Маями.

„ Адаптацията от Индиън Уелс към Маями е доста комплицирана. Тук климатът е по-влажен, изискванията и топките са по-различни. Пътуването също не е леко – полетът трае няколко часа и по-късно се озоваваш в друга часова зона. Не е елементарно, само че се пробвам да се оправя с това и да демонстрирам най-хубавия си тенис. Преди мача с Мертенс за пръв път се разсъниха по обикновено време. Преди това денят ми започваше към 12:00. Не е елементарно да се адаптираш към всичко това, само че давам всичко от себе си и се надявам, че в идващия мач ще се показва още по-добре “.

Казахстанската тенисистка показа, че при започване на конфликта с Мертенс е изпитвала усложнения от прочувствена позиция, само че нейният екип ѝ е оказал помощ да се оправи със обстановката.

„ Днес моят треньор ми оказа сериозна поддръжка и това беше доста значимо за мен. Не започнах добре мача и постоянно оставях отрицателните страсти да ме завладеят. Ядосвах се за всяка неточност, която правех. Треньорът, както и останалата част от екипа, ми помогнаха да овладея страстите си, само че ми е ясно, че в идващия мач ще би трябвало да се оправя доста по-добре в това отношение “.

След шампионата в Индиън Уелс в казахстанските медии се появи информация, че Рибакина е направила подаяние в размер на 77 хиляди $, чиято цел е да подкрепи развиването на 14 млади тенисистки в страната.

„ Планирах да направя това доста по-рано, само че поради всичките ми задължения и пътувания това ми лиши повече време от предстоящото. От доста време имах предпочитание да направя нещо сходно. Казахстанската федерация ми оказа помощ доста през годините, изключително при започване на кариерата ми и по тази причина желаех да им се отблагодаря в този момент, когато започнах да реализирам триумфи. Това е моят метод да го направя. В Казахстан имаме доста надарени млади играчи, които се нуждаят от поддръжка. Надявам се, че скоро ще ги забележим в Тура “ – приключи финалистката от Australian Open.

На четвъртфинала Рибакина ще се изправи против международната №24 Мартина Тревизан. Мачът е втори в програмата на централния корт и ще стартира не преди 21:00 ч.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: изкуствен интелект и Григор Димитров
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР