До съвсем скоро Андрей Рубльов се намираше в серия от

...
До съвсем скоро Андрей Рубльов се намираше в серия от
Коментари Харесай

Отново в топ форма: Рубльов не отпусна нито сет на бивш Мастърс финалист и сред топ 16 в Мадрид!

До напълно скоро Андрей Рубльов се намираше в серия от четири следващи загуби. В рамките на един месец руснакът бе бледа сянка на себе си, като най-много избухливият му темперамент му пречеше да покаже на какво в действителност е кадърен. В Мадрид обаче международният номер 8 като че ли още веднъж е преоткрил себе си. С успеха си над Кандис във втория кръг той прекъсна тази отрицателна серия, а през днешния ден той " взе скалпа " на подложен в схемата тенисист в лицето на Алехандро Давидович Фокина. Рубльов още веднъж не загуби сет, а резултатът, посредством който той си подпечата мястото на 1/8 финалите бе 7:6(10), 6:4.

В първия сет двамата тенисисти ни предложиха първокачествен тенис, с впечатляваща игра в отбрана и добра игра зад главната линия. Резултатът бе налице и геймовете завършваха без нито един пробив. Така се стигна до тайбрек, в който обрати не липсваха. Давидович Фокина напълно " пое юздите ", печелейки първите пет точки. Рубльов обаче подсети на най-хубавата версия на себе си и съумя да се завърне в играта. Въпреки това, през испанеца се отвориха значително благоприятни условия за мачпойнт, но нервите на 28-мия в света не устояха, за сметка на тези на по-високо ранкирания тенисист. Така силите се изравниха, а след 10:10 някогашният номер 5 напълно пое контрола и завоюва тайбрека.

Вторият сет бе доста по-интензивен за двамата тенисисти. И двамата демонстрираха своите мощни и слаби страни, а страсти не липсваха. Още в първите два гейма те си размениха по един пробив, а в идващите няколко гейма всеки от тях имаше опцията да поведе, тъй като този миг щеше да е значим за развиването на мача. В най-ключовия миг, а точно при 5:4, Рубльов сподели по-класен тенис във всеки един аспект и по този начин освен осъществя пробива, само че и реализира своята втора поредна победа!

Somehow, wins it in straights
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР