Елена Рибакина се оттегли от 1/8-финалния си двубой от WTA

...
Елена Рибакина се оттегли от 1/8-финалния си двубой от WTA
Коментари Харесай

Ново отказване: Квалификантка се възползва от травмата на Рибакина и е сред топ 8 в Синсинати

Елена Рибакина се отдръпна от 1/8-финалния си дуел от WTA 1000 конкуренцията в Синсинати. Бившата шампионка на Уимбълдън трябваше през предходната седмица в Монреал да изиграе четири срещи в границите на малко повече от 48 мача и насочи съществени рецензии към уредниците на шампионата и WTA, а наподобява международната номер четири не е съумяла да се възвърне изцяло физически от този тенис маратон и квалификантката Жасмин Паолини се възползва, с цел да продължи към финалната осмица, където я чака конфликт с Коко Гоф - 4:6 5:2 и отричане на Рибакина.

Срещата стартира с замяна на бързи пробиви, само че очевидно Рибакина имаше игрово преимущество и италианката не можеше да смогне на нейното движение. Фаворитката сервираше по познатия безукорен тенис и в същото време беше оптимално нападателна от ретур, което я изведе до реализирането на нов пробив за задатък от 4:3 и този път тя нямаше проблеми да задържи задатъка си и да постави сполучлив за себе си завършек на откриващия сет.

Противно на упованията, то аутсайдерката започва чудесно във втората част и се откъсна напред с 3:0 гейма. Впоследствие международната номер четири имаше купища шансове да изравни резултата, единствено че можеше да забележим по какъв начин очевидно нещо не е наред с нейното придвижване по корта и тя реши да не рискува някакви по-сериозни физически затруднения преди началото на US Open, което докара до отричане от страна на казахстанката и по този начин към този момент имаме шест сходни случая в последните два дни.

Four players were unable to complete their third-round matches Thursday in Cincinnati.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР