Елена Рибакина е първата победителка в петия ден на Ролан

...
Елена Рибакина е първата победителка в петия ден на Ролан
Коментари Харесай

Шампионска форма: Рибакина съкруши една от най-талантливите млади звезди за нов триумф в Париж

Елена Рибакина е първата победителка в петия ден на Ролан Гарос. Представителката на Казахстан продължи победния си поход в Париж, откакто надгради над триумфа си на старта против детето знамение Бренда Фрухвиртова, като през днешния ден се оправи със съпротивата на друга надарена чехкиня в лицето на 18-годишната Линда Носкова, която през сезона игра край в Аделаида, надделявайки над нея с крайното 6:3 6:3. По този метод международната номер 4 се класира за третия кръг в конкуренцията, където ѝ следва да срещне Сара Сорибес Тормо.

Шампионката от Рим наложи волята си още в първите минути от дуела, когато ловко подбираше ударите си и пресираше посредством дълбоки топки тийнейджърката, като не ѝ оставяше нужното време за реакция. Именно това позволяваше на Рибакина да навлиза във вътрешността в корта, където тя се усещаше уверена да осъществя уинъри, като скоропостижно след старта се снабди с пробив задатък, който необезпокоявано поддържаше, преди с достигането на деветия гейм, трансформирал се в маратонски, да вземе всичко в свои ръце и още на сервис на Носкова записа откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част международната номер 50 усъвършенства доста качеството на началния си удар и стартира да го употребява като средство за лесни точки, което ѝ позволяваше да оказва напън върху подаването на четвъртата сложена. На моменти даже се създаваше усещането, че чехкинята дирижира протичащото се на корта, като в седмия гейм тя доближи до цели три брейкбола, но откакто Рибакина осуети възможностите пред противничката си безплатно, то остана на гребена на вълната и в идните минути, с цел да реализира пробив, който след това ѝ донесе крайния триумф.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР