Електронният вариант на испанския ежедневник ''La Vanguardia'' публикува днес обширен

...
Електронният вариант на испанския ежедневник ''La Vanguardia'' публикува днес обширен
Коментари Харесай

Испански вестник с огромна реклама за България

Електронният вид на испанския всекидневник ''La Vanguardia'' разгласява през днешния ден просторен материал за страната ни и по-конкретно за хубостта и величието, които има Рилският манастир.

В публикацията на Виктор Вивес Рилският манастир е разказан като бижуто на православната черква и люлка на Възраждането, както и най-прочутият исторически, културен и архитектурен монумент в нашата татковина.

,,Център на духовния живот на българите още от времето на междинните епохи, през днешния ден Рилският манастир съставлява цитадела на националната им еднаквост. Бидейки част освен от националното, само че и от международното културно завещание, манастирът, сврян в планината Рила, е една от най-големите забележителности в страната, спосещаван годиишно е от близо един милион души'', написа в текста си Вивес, допълвайки, че гледката към него е ''пир за очите на всеки турист''.

В публикацията на испанския публицист е показана историята на манастира, за неговите фрески, за Хрельовата кула, както и къса информация за житието на Св. Иван Рилски.

Манастирът е издигнат през X век от почитателите на Св. Иван Рилски, който е настойник на България и българите и считан за първия аскет в страната, коментира за аудиторията си изданието.

Съборният манастирски храм ''Рождество Богородично'' пък е показан като ''българският Йерусалим''.

Разбира се, в публикацията има и изложба от 10 фотоси, доказващи хубостта и духовното величие на Рилския манастир.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР