Електромобил може да измине 1000 км без презарежданеЕкип от учени

...
Електромобил може да измине 1000 км без презарежданеЕкип от учени
Коментари Харесай

Литиево-сярна батерия поддържа 5 дни смартфона

Електромобил може да измине 1000 км без презареждане

Екип от учени в Университета Монаш създаде най-ефективните литиево-сярна батерия
(снимка: Monash University)

Литиево-серните батареи не са оригиналност – от време на време се появяват информации за разработки в тази област. По предписание, тези устройства имат доста по-голям потенциал от литиево-йонните акумулатори, само че виталният им цикъл е доста по-кратък.

Разработка на учени от Университета Монаш, Австралия дава обещание да реши проблемите на литиево-серните акумулатори. Изследователите настояват, че са основали най-ефективната батерия от този вид, която е способна да обезпечи самостоятелна работа на смарт телефона в продължение на пет дни или на автомобил да измине 1000 км без презареждане.

Освен това литиево-серните акумулатори замърсяват околната среда по-малко и не изискват обилни разноски за производството им. Нещо повече, новата батерия може да се оправи с по-големи натоварвания, без това да докара до понижаване на потенциала, продуктивността и стабилността й.

Съществуват не една и две перспективни разработки на акумулатори, само че в последна сметка те не стигат до пазара. Изглежда, че учените от Университета Монаш имат всички шансове за триумф. Те към този момент са съумели да патентоват личен индустриален развой, по който са направени прототипи на литиево-серни акумулатори в Германия.
още по тематиката
Тази година предстоят проби на новите акумулатори в електрически транспортни средства, както и в системи за предпазване на слънчева сила. Ако тестванията потвърдят заявената успеваемост, литиево-серните акумулатори евентуално ще навлязат скоро в приложимост.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР