Електрическият Opel Mokka-e възприема ново наименование и ще се нарича

...
Електрическият Opel Mokka-e възприема ново наименование и ще се нарича
Коментари Харесай

Mokka с по-мощна батерия

Електрическият Opel Mokka-e възприема ново название и ще се назовава Opel Mokka Electric. Това е най-продаваното електрическо транспортно средство в B-SUV сегмента в Германия през месеците октомври и ноември предходната година. Наред с новото име моделът получава редица усъвършенствания, които го вършат по-мощен, по-ефективен и по-атрактивен.

Най-сериозната оригиналност е в задвижващата система, в която се конфигурира нова батерия с потенциал от 54 kW. С нея Mokka Electric може да измине до 406 км пробег вместо досегашните 338 км, което е доста усъвършенстване от 20% в индикаторите.

Същевременно потреблението на сила е понижена до 15,2 kWh на 100 километра. Електрическият автомобил е освен високоефективен, само че и динамичен, защото разполага с мощ от 115 kW/156 к.с. и въртящ миг от 260 Нм. С тези параметри шофирането доставя чисто наслаждение.

С новото име на модела Opel подчертава върху неговото напълно електрическо задвижване. От излизането си на пазара компактният SUV автомобил впечатлява с дръзновен и изчистен от непотребни елементи дизайн, самостоятелен темперамент и деловитост при всекидневна приложимост. С новото електрическо задвижване и по-голямата батерия Mokka Electric предлага повече благоприятни условия на потребителите и по-голямо наслаждение от шофирането.

Това е първият SUV модел на марката, който получи нейното ново „ лице " в предната си част и показва тактиката на немския производител към новаторска и ориентирана към бъдещето електрическа подвижност. Също по този начин това е и първият Opel, който още при старта на продажбите се предлага както с напълно електрическо задвижване, по този начин и с високоефективни мотори с вътрешно горене. Така клиентите имат необятен избор според от потребностите си. Все повече купувачи се насочват към електрическата версия. През ноември близо 65% от всички клиенти на Mokka в Германия са избрали електрическия вид.

Подобреният пробег до 406 километра подсигурява успеваемост, деловитост и успокоение от шофирането на електромобил, както в града, по този начин и при по-дълги пътувания. Новата литиево-йонна батерия е с мощ 54 kWh. Тя е инсталирана в пода на автомобила. По този метод не се губи място в пътническото или багажното поделение и спомага за салдото за съвършено държание на пътя. Ниският център на тежестта спомага за по-безопасно и по-приятно шофиране. С мощ от 115 kW/156 к.с. и оптимален въртящ миг от 260 Нм моделът форсира от 0 до 100 км/ч за по-малко от 10 секунди. Максималната скорост е електронно лимитирана до 150 км/ч.

Mokka Electric с подобренията за нараснала мощ и по-дълъг пробег е образец за това по какъв начин Opel влага непрекъснато и развива своята електрическа атака. В гамата на марката към този момент има 12 електрифицирани модела. До 2028 година ще стане напълно електрическа марка в Европа.

Зареждане за 30 минути

Водачите на Opel Mokka Electric могат да избират сред три режима на шофиране - Eco, Normal и Sport. В режим Eco електрическият SUV е най-ефективен. Той може да рекуперира сила при понижаване на скоростта или прекъсване, което дава опция на електрическия мотор да преобразува импулсите в електричество. Ако лидерът превключи в режим B, рекуперацията и спирачният миг се усилват.

На бърза станция моделът зарежда батерията до 80% от потенциала за към 30 минути. Функцията за бързо зареждане е общоприета. Водачите могат да зареждат и с трифазен изменчив ток с помощта на бордовото зарядно устройство с мощ 11 kW - посредством стенна кутия или с кабел за битов контакт.

Ефективността и комфортът са обезпечени при Mokka Electric. Множество отоплителни системи и технологии (от общоприетата термопомпа до практичното приложение myOpel, което може да се употребява за програмиране на предварителното климатизиране посредством отдалечено управление), обезпечават уютна атмосфера в купето на автомобила. А това е изключително значимо през по-студените месеци от годината.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР