Електрическите автомобили са призвани да спомогнат за намаляване на замърсяването

...
Електрическите автомобили са призвани да спомогнат за намаляване на замърсяването
Коментари Харесай

Електромобилите индиректно увеличават замърсяването в Китай

Електрическите коли са призвани да спомогнат за понижаване на замърсяването на въздуха, което предизвикват колите с мотор с вътрешно горене. Ново изследване демонстрира, че електрическите автомобили водят до увеличение на замърсяването в Китай.

Китайското държавно управление е решено да направи страната водач в региона на развиване и продажба на електрически коли. За задачата то предлага големи дотации, с които да окуражи производителите и потребителите да заложат на различното задвижване.

Проблемът е, че главната част от тока в страната се добави от въглища.

“Преминаването на електрически автомобили нe отстрани потреблението на изкопаеми горива, защото електричеството, което ги задвижва, може да идва от изкопаеми горива, което в Китай значи въглища,” разяснява Скот Кенеди от Центъра за стратегически и интернационалните проучвани във Вашингтон.

“Електромобилите реалокират замърсяването от едната част на страната в друга.”

Публикуван през предходната година документ на Транспортния институт към Университета на Мичиган твърди, че коли с ДВГ, които употребяват под 7 л/100 км гориво, са по-екологично чисти от електрическите автомобили, идващи от Китай. Преимуществото на колите с ДВГ става още по-откроимо, когато се вземат поради екологичните разноски за производството на електрическия автомобил, се написа в публикация на The Financial Times.

Учени от Харвард и Университета Цингуа в Пекин също стигат да заключението, че производството на китайските електрически, плъг-ин хибриди и коли с горивни кафези генерира 50% повече парникови газове по отношение на количествата, отделяни при производството на автомобил с мотор с вътрешно горене.

Отделен документ на китайската нефтена компания CNPC твърди, че задвижваните с електрически акумулатори коли отделят над два пъти повече токсичните частици PM2.5 по отношение на ДВГ, виновни за смога в Китай.

Цели 72% от творби през 2015 година ток в Китай е пристигнал от въглища, параметър, който би трябвало да спадне под 50% до 2040 година Но това са си 22 години в бъдещето, през които електроцентралите ще продължат да бълват нездравословни излъчвания, с цел да зареждат „ зелените” електрически автомобили.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР