Елегантна суперяхта на стойност 156 млн. долара, принадлежаща на санкциониран

...
Елегантна суперяхта на стойност 156 млн. долара, принадлежаща на санкциониран
Коментари Харесай

САЩ: ОАЕ са се превърнали в убежище за активи на санкционирани руски олигарси

Елегантна суперяхта на стойност 156 млн. $, принадлежаща на глобен съветски олигарх и народен представител, в този момент е на котва в Дубай - последният знак за това по какъв начин това застроено с небостъргачи емирство се е трансформирало в леговище за съветски пари на фона на войната на Москва в Украйна, оповестява Асошиейтед прес.

98-метровата „ Мадам Гу “, която разполага с хеликоптерна площадка, фитнес зала, отделено пространство за събиране на загар и асансьор, през днешния ден остана закотвена край дубайското пристанище Рашид, а това се трансформира в тестване за тясното партньорство сред Съединени американски щати и Обединените арабски емирства (ОАЕ). Плавателният съд с привличащ вниманието наследник корпус, чието боядисване годишно коства 1 млн. $, е благосъстоятелност на Андрей Скоч, един от най-богатите хора в съветската Дума. Неговото положение се прави оценка от сп. „ Форбс “ на към 6,6 милиарда $.

Подобно на моторната яхта „ A “ на глобения съветски милиардер Андрей Мелниченко, акостирала в северното емирство Рас ал-Хайма, появяването на „ Мадам Гу " в Дубай демонстрира по какъв начин съветските олигарси приютяват активите си в ОАЕ, даже когато западните държавни управления все по-често постановат наказания, а Съединени американски щати оказват напън върху своя арабски съдружник от Персийския залив да последва образеца им.

Министерството на финансите на Съединени американски щати за първи път наложи наказания на Скоч през 2018 година поради ролята му в държавното управление и хипотетичните „ дългогодишни връзки с съветски проведени незаконни групи, в това число времето, през което е управлявал едно такова дружество “. По-рано този месец министерството на финансите взе на прицел " Мадам Гу ", дружно с хеликоптера ѝ, като забрани на американските субекти да имат нещо общо с тази суперяхта. На Скоч са наложени наказания и от Европейския съюз. Сателитни фотоси от Planet Labs PBC демонстрират, че „ Мадам Гу “ е закотвена на кея в Порт Рашид от 25 март.

ОАЕ отхвърлят да вземат страна във войната на Москва и приветстват притока на съветски пари. В същото време управляващите в Европа и на други места конфискуваха яхти, благосъстоятелност на съветски милиардери, включени в листата със наказания на Съединени американски щати. По-рано този месец да вземем за пример Съединени американски щати завоюваха правосъдна борба във Фиджи за конфискуване на супер яхтата „ Амарена “, благосъстоятелност на съветски олигарх, на стойност 325 млн. $.

Други съдружници на Съединени американски щати, в това число Германия, Англия, Франция и Италия, вземат участие в опитите да събират и обменят информация с Вашингтон против руснаци, на които са наложени наказания, твърди Белият дом.

ОАЕ са една от все по-малкия брой страни, до които руснаците към момента могат да летят непосредствено, и са решили да не постановат наказания на Москва или да замразяват активите на съветски милиардери, които се реалокират в емирството. Очевидният напор на суперяхти и частни самолети, свързани с съветските богаташи, наподобява разочарова Вашингтон.

Този месец американски съд разпореди конфискуването на два самолета на стойност над 400 млн. $, за които се счита, че са благосъстоятелност на глобения съветски олигарх Роман Абрамович. Самолетът Боинг 787 Дриймлайнер на някогашния притежател на футболния клуб „ Челси “ сега се намира в ОАЕ, се споделя в правосъдните документи. По време на чуване в Камарата на представителите през вчерашния ден помощник-държавният секретар на Съединени американски щати по близкоизточните въпроси Барбара Лийф призна, че ОАЕ са се трансформирали в леговище за съветски олигарси, свързани с Путин.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР