Еквадор обяви извънредно положение в главното пристанище на страната и

...
Еквадор обяви извънредно положение в главното пристанище на страната и
Коментари Харесай

Извънредно положение в Еквадор заради организираната престъпност

Еквадор разгласи изключително състояние в основното пристанище на страната и в други региони, наранени от закононарушения, свързани с опиати, заяви телевизия ТРТ.

Декретът позволява на силите за сигурност да основават контролно-пропускателни пунктове и да правят претърсвания на хора и имущество без правосъдна заповед.

В телевизионно послание към нацията президентът Гилермо Ласо съобщи, че е оповестил изключително състояние в пристанището Гуаякил и прилежащите окръзи Дуран и Самборондон, както и в провинциите Санта Елена и Лос Риос.

Ласо добави, че изключителното състояние включва и полицейски час от 1:00 до 5:00 ч. през нощта в засегнатите региони. Миналата година Ласо на три пъти разгласи сходни краткотрайни изключителни положения за Гуаякил, който се сблъска с внезапен скок на убийствата, свързани с проведената престъпност.

" Имаме общ зложелател: престъпността, трафикът на опиати и проведената престъпност ", съобщи Ласо, някогашен банкер от десницата, който встъпи в служба преди близо две години.

Еквадор, който е ситуиран сред най-големите производители на кокаин Колумбия и Перу, е обиден от вълна от насилствени закононарушения, за които управляващите упрекват борбите за територии сред наркобанди.

Страната се е трансформирала в главен център за разпространяване на опиати, предопределени за Съединени американски щати и Европа
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР