Експертната комисия за борба с пандемията в Албания реши анти-ковид

...
Експертната комисия за борба с пандемията в Албания реши анти-ковид
Коментари Харесай

Полицейски час остава в сила в Албания

Експертната комисия за битка с пандемията в Албания реши анти-ковид ограниченията в страната да продължат, в това число полицейският час, и прикани жителите за тяхното съблюдаване и незабавна имунизация.

На конференцията ръководителят на комисията и заместник-министър на опазването на здравето Мира Ракацоли съобщи, че настоящите сега ограничения ще останат в действие, като моли към жителите да ги съблюдават.

Броят на инфектираните е доста повишен, а повода е вариантът делта. Броят на неимунизираните жители е 32 пъти по-голям от този на имунизираните. Хоспитализираните с тежки форми на COVID-19 са най-вече неимунизирани. Ситуацията може да бъде следена, като останат в действие равнището на ограниченията, както и по-масово имунизиране, акцентира Ракацоли.

Полицейският час ще продължи да работи от 24:00 до 06:00 часа, музика в питателните обекти ще може да има до 23:00 часа. Остава задължението за носене на маски на закрито и където има събиране на огромен брой хора, да вземем за пример на летищата. Продължава да е позволено събирането на до 50 души навън, спортните действия, театралните представления и културните мероприятия, като може да бъдат запълнени до 30% от потенциала.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР