Експертна група на Световната здравна организация (СЗО) препоръча допълнителна доза

...
Експертна група на Световната здравна организация (СЗО) препоръча допълнителна доза
Коментари Харесай

И СЗО препоръча трета доза за хората със слаб имунитет |

Експертна група на Световната здравна организация (СЗО) предложи спомагателна доза от утвърдените от организацията ваксини срещу коронавирус за хората с " умерено или тежко злепоставен имунитет ", заяви Агенция Франс Прес.

Специалистите подчертаха, че рекомендацията им не е за трета доза ваксина за цялото население, за което организацията продължава да настоява за мораториум до края на годината, с цел да доближат имунизациите до страните, където имунизацията остава на ниски равнища.

" Препоръката ни е хората, които са с злепоставен имунитет, да получат спомагателна доза ", с цел да се увеличи имунният им отговор до нужните равнища на отбрана, които да ги предпазят от тежки форми на инфекцията, изискващи хоспитализация или причиняващи гибел ", изясни доктор Кейт О`Браян, шеф на отдела по имунизации на СЗО. " Тази трета доза би трябвало да е отдалечена с един до три месеца от втората ", посочи тя.

Същата експертна комисия разгласи, че трета доза е нужна за хора на възраст на и над 60 година за имунизираните с китайските ваксини срещу COVID-19 на фирмите " Синовак " и " Синофарм ".

СЗО утвърди двете РНК ваксини на " Модерна " и " Пфайзер " / " Бионтех ", китайските ваксини на " Синовак " и " Синофарм ", както и препаратите за отбрана от коронавирус на " Астра Зенека " и " Джонсън енд Джонсън ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР