Експертите предупредиха Пекин да ускори процеса на одобрение за актуализирани

...
Експертите предупредиха Пекин да ускори процеса на одобрение за актуализирани
Коментари Харесай

В Китай предупреждават да се ускори одобрението на нови ваксини за справяне с Covid цунами

Експертите предизвестиха Пекин да форсира процеса на утвърждение за обновени ваксини за битка с новите разновидности на ковид, до момента в който пандемията обгръща Китай, откакто управляващите в страната облекчиха строгите Covid надзор на пандемията, оповестяват Ройтерс и " Файненшъл таймс ".

По-голямата част от китайското население е имунизирано с инжекциите на фирмите Sinovac и Sinopharm, които обаче са предопределени за истинския вирусен вариант, разпознат в Ухан през 2020 година.

" Не можем да разчитаме отсега нататък на остарели ваксини, които сега се употребяват в цялата страна ", уточни основан в Пекин консултант на Китайския център за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC).

Здравният консултант, което не пожела да бъде посочено по име, добави, че складовете на CDC " са цялостни с ваксини, основани на вируса от Ухан, които не са от огромна изгода ".

Пекин към момента не е одобрил разпространяването на обновени версии на преобладаващите в страната ваксини, които са ориентирани към нови и по-заразни разновидности на Covid-19, което в комбиниране с ниския % на имунизиране измежду възрастните хора, прави популацията уязвимо.

Китайските градове понижиха фрапантно потенциала за тестване през последната седмица, което докара до понижаване на докладваните случаи. Силно заразният вид Омикрон обаче бушува в няколко огромни града, в това число столицата Пекин, откакто държавното управление разхлаби политиките си за " нулев Covid " на фона на възходящото обществено неодобрение във връзка с човешката и икономическата цена от въвежданите до момента локдауни и всеобщи тествания.

В понеделник Пекин заяви за 1133 случая на Covid-19 при проби, направени през предходните 24 часа, макар че има непотвърдени доказателства, сочещи голям скок на инфектираните с ковид в столицата.

Мнозина хора се подредиха на опашки в понеделник пред клиниките за лекуване на тресчица в лечебните заведения в Китай, с цел да ревизират дали имат Covid-19, което е нов знак за бързото разпространяване на признаците, откакто управляващите започнаха да отстраняват строгите ограничения против заболяването.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР