Експерти се обявиха за изграждането на АЕЦ Белене Да се

...
Експерти се обявиха за изграждането на АЕЦ Белене Да се
Коментари Харесай

Експерти се обявиха за изграждането на АЕЦ Белене, искат да е изцяло държавна собственост

Експерти се оповестиха за построяването на АЕЦ Белене Да се построи АЕЦ „ Белене ”, която да е напълно благосъстоятелност на страната,  предлагат енергийни специалисти. Това може да стане със средства от приходите на АЕЦ „ Козлодуй ” и със заеми, които могат да бъдат погасени в границите на 20 години.  Специалистите аргументират предлагането си с обстоятелството, че през 2025 година, според Парижкото съглашение, България би трябвало да затвори своите ТЕЦ-ове.

Премиерът: Китайски вложители имат съществени планове към АЕЦ Белене

Предложението на специалистите, които са се обединили в особено съдружие, опонира на в този момент оповестената държавна позиция, че в случай че се вземе решение за построяването на централата, то „ Белене ” би трябвало да се построи на пазарен принцип. 

В изгода на концепцията за държавна атомна централа е съществуването на платено съоръжение, двете площадки – едната в Белене, а другата в АЕЦ Козлодуй ” и към този момент публикуван Оценка на въздействието върху околната среда, показват експертите. 

Застрашени ли са ТЕЦ-овете от затваряне?

" Говорим за българска, държавна атомна централа, с цел да може облагата да реши някои обществени проблеми по един или различен метод ", изясни Альоша Първанов от АЕЦ „ Козлодуй ” Все отново ще се наложи препроектиране на централата. Бъдещият оператор и притежател на новата нуклеарна мощ да бъде АЕЦ Козлодуй, без значение дали ще е на площадка „ Белене “ или на площадка „ Козлодуй., оферират още специалистите, измежду които е и Альоша Първанов “.
 Експерти се оповестиха за построяването на АЕЦ БГНЕС
" През 2025 година ние ще останем без генериращи мощности от въглища. Ще останем с 40 000 миньори на улицата ", добави той. Както разгласи преди месеци министерство на енергетиката, България ще изиска безсрочна дерогация от европейската комисия за българските ТЕЦ-ове, които не отговорят на европейските екоизисквания.  Дали настояването ще бъде почетено, занапред ще забележим. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР