Експерти са изследвали фрагмент от крило, открито в Северна Африка,

...
Експерти са изследвали фрагмент от крило, открито в Северна Африка,
Коментари Харесай

Нова версия за мистериозно изчезналия боинг на Малайзия

Експерти са изследвали откъс от крило, намерено в Северна Африка, за което се твърди, че принадлежи на изчезналия през 2014 година Boeing на Malaysia Airlines, и са показали нова версия на бедствието, написа Daily Mail.

Откритият откъс е открит през август 2020 г. Находката още веднъж повдигна въпроса за мистериозното изгубване на лайнера и предизвика нова вълна на интерес към ориста на Boeing MH370.

Смята се, че въздухоплавателното средство е блъснало повърхността на Индийския океан с висока скорост и е евентуално надзор над самолета да е изгубен. Привържениците на теорията считат, че отломките може да са на дъното, на съвсем 2000 километра от нос Лиувин, който е крайната югозападна точка на Австралия.

Специалистът Майкъл Екснър, който изследва откритите остатъци, увери, че това е " съвсем несъмнено " част от изчезналия аероплан. Питър Фоули, някогашният началник на интервенцията по търсене, се съгласи, че останките може да са покрай нос Луен. Отбелязва се, че тази област се отличава с дълбоки каньони и морски планини. Фоули означи, че търсенето не е изследвало обширни области на морското дъно.

През февруари 2020 година някогашният австралийски министър председател Тони Абът заяви, че съгласно малайзийските управляващи повода за изгубването на Boeing MH370 е самоубийството на водача. „ В самия връх на малайзийското държавно управление ми стана ясно, че през цялото време те считат, че това е самоубийство на водач с всеобщо ликвидиране “, изясни Абът, който беше началник на австралийското държавно управление по време на бедствието.

През юли 2019 година беше изразена друга версия на бедствието: специалист по авиационна сигурност допусна, че самолетът е похитен от човек, който е влезнал в него за съзнателно заличаване.

През юни същата година стана известно, че водачът на самолета Захария Ахмад Шах може да е прекъснал кислорода в кабината, убивайки пасажерите. Както откриха специалистите, водачите на полет MH370 се отклониха от самолета от курса. Вината за това се приписва на Захария Ахмад Шах: оповестява се, че той е възпроизвел сходен съдбовен полет в полетен симулатор. Той също изпитваше проблеми в персоналния си живот: жена му го напусна, той беше уединен и депресиран.

Самолет на Malaysia Airlines по маршрута от Куала Лумпур до Пекин изчезна от екраните на радарите през март 2014 г. На борда имаше 227 пасажери и 12 членове на екипажа. През януари 2015 година всички те бяха публично оповестени за мъртви. Самолетът към момента не е открит.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР