Експерти от Унгария и Китай обсъдиха ролята на Китай в

...
Експерти от Унгария и Китай обсъдиха ролята на Китай в
Коментари Харесай

В Будапеща се проведе семинар за насърчаване на висококачественото развитие на „Един пояс, един път“

Експерти от Унгария и Китай разискаха ролята на Китай в световната съгласуваност посредством самодейността „ Един пояс, веднъж “ и показаха упования за задълбочаване на връзките сред двете страни.

Това стана по време на семинар в Будапеща за поощряване на висококачествено съдействие „ Един пояс, веднъж “, проведен от Института „ Синхуа “, медиен мозъчен концерн от Китай.

„ Сътрудничеството сред нашите страни е построено върху солидни стопански причини “, сподели Чаба Молдич, декан на Факултета по интернационалните връзки в Mathias Corvinus Collegium. Той похвали китайски компании като BYD и колоса за акумулатори Contemporary Amperex Technology Co., Ltd. (CATL) за ролята им в модернизирането на автомобилния бранш на Унгария, сериозен съставен елемент от нейната стопанска система.

„ Инвестициите от компании като BYD и CATL са образец за висококачествено съдействие, което дава отговор както на тактиките на китайските компании, по този начин и на тактиките за развиване на Унгария “, добави той.

„ Приликите в политическата философия сред Унгария и Китай доведоха до по-силни двустранни връзки, като и двете страни се стремят към по-високо качество на съдействие, учредено на взаимно съгласие и почитание “, сподели Левенте Хорват, шеф на Евразийския център на университета „ Джон декор Нойман “.

Дьорд Салат, откривател в Унгарския институт за интернационалните връзки, акцентира мощното присъединяване на Унгария в „ Един пояс, веднъж “. Унгарското държавно управление сложи свързаността преди всичко в формалната си тактика, до момента в който Китай беше първата огромна страна, която сложи свързаността в центъра на своята външна политика, сподели той.

Ференц Банхиди, професор в католическия университет Pazmany Peter, се изрече високо за китайските колоси като „ Хуауей “ и ZTE за сполучливата им интеграция в стопанската система на Унгария. Той също по този начин приветства новаторските бизнес модели на китайските водачи в електронната търговия като Temu, като предвижда обилни изгоди за другите браншове на Унгария.

Золтан Кисели, шеф на Центъра за политически разбори към института Szazadveg, сподели, че „ Един пояс, веднъж “ съставлява групов метод за справяне с световните провокации, надхвърляйки обичайните геополитически съперничества “. „ Това е апел за засилено съдействие в един все по-многополюсен свят, даващ приоритет на общия триумф пред самостоятелните облаги. Днешните световни провокации и комплицираната интернационална обстановка не са неизбежни. Има различен път, добре прочут на множеството европейци, това е пътят на съдействието или свързаността “, акцентира той.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед3950Д-р Радко Ханджиев с нова книга " Унгарски дневници ": Срещу Орбан има коалиция от либерали, социалисти и неонацистиКоментарен Поглед18295Зорница Илиева: Сглобката е надали не пред разпад!? Едни изключителни избори ще бъдат глътка въздух!Алтернативен Поглед62832Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед52425Валентин Вацев: Руската победа при Авдеевка - мотив за републиканците да откажат поддръжка на УкрайнаАлтернативен Поглед38778Вежди Рашидов: В новото време на демокрацията какъв брой паметника направихме, че да бутаме!? Нито един!Алтернативен Поглед375711Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед233643Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед115195Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед98044Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед93167Проф. Николай Витанов: Аз не виждам заплаха от пряк конфликт сред НАТО и РусияАвторски:По
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР