Експериментално проучване установи, че дългосрочната консумация на сок от червени

...
Експериментално проучване установи, че дългосрочната консумация на сок от червени
Коментари Харесай

Сок от червени боровинки – супер полезен за здравето

Експериментално изследване откри, че дълготрайната консумация на сок от червени боровинки понижава нарасналото кръвно налягане и усъвършенства функционалностите на кръвоносните съдове , заяви Медикъл експрес.

В избран миг от живота си доста хора стартират да страдат от нараснало кръвно налягане и функционални разстройства на кръвоносните съдове. Хранителният режим има основна роля в оправянето с тези нарушавания като допълнение на лекарствената терапия.

Епидемиологичните изследвания демонстрират, че богатата на полифеноли храна понижава риска от сърдечно-съдови болести. Червената боровинка, както и други типове боровинки и касисът, са отличен източник на полифеноли.
 червени боровинки iStock/Getty Images
В докторската си дисертация Анне Кивимаки изследва резултата от приемането на студено пресования сок от алена боровинка, на сок от касис и на сок от американска боровинка в продължение на 8-10 седмици върху сърдечносъдовата система на плъхове с високо кръвно налягане.-->

Разреденият сок от алена боровинка доста понижава нарасналото кръвно налягане.

Сокът с повече полифеноли усъвършенства функционалността на повредените кръвоносни съдове до степента на деяние на здравите съдове. Той не предотвратява възрастовото повишение на налягането при животните.
 червени боровинки iStock/Getty Images
Сокът от алена боровинка предотвратява изявата на гените, свързани със едва изразено инфектиране на аортата.

" Тези пробно реализирани резултати се нуждаят от поддръжката на сравнителни клинични проучвания при здрави човеци с леко нараснало кръвно налягане, на които се дават рекомендации за смяна в храненето и метода на живот вместо лекарствена терапия. Сокът от алена боровинка не е сурогат на медикаментите, само че е добра хранителна добавка ", споделя Кивимаки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР