Екшънът с бюджета започва. Финансовият министър Асен Василев влиза в

...
Екшънът с бюджета започва. Финансовият министър Асен Василев влиза в
Коментари Харесай

Екшън с бюджет 2023. Асен Василев влиза в парламента, казва какво реже заради пенсиите

Екшънът с бюджета стартира. Финансовият министър Асен Василев влиза в Народното събрание, с цел да показа пред депутатите от бюджетната комисия плана за държавните планове за 2023 година.
Още при встъпването си в служба Василев съобщи, че ще работят по бюджет с недостиг от 3% от Брутния вътрешен артикул без нарастване на налозите. И в този момент би трябвало да отбрани пред депутатите какви разноски ще отреже, с цел да се резервира нарастването с 12 на 100 на пенсиите и останалите обществени разноски.
Засега се знае, че кабинетът има желание да ограничи финансовите разноски, само че общините са срещу, тъй като тези пари им трябват за поправки на улици и здания.
Миналата седмица представители на Международния валутен фонд, които бяха на посещаване у нас, посъветваха депутатите от бюджетната комисия да внимават при приемането на държавния бюджет, като равнището на заложения недостиг да не е за сметка на хората, предава Стандарт.
Министерството на финансите пое ангажимент да внесе план на Бюджет 2023 в Народното събрание допустимо най-бързо, тъй че да има задоволително време той да бъде признат и обнародван до 31 юли, докато важи последното удължение на миналогодишната план-сметка.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР