Екозащитници готвят протест на 29 декември с искане за справедливо

...
Екозащитници готвят протест на 29 декември с искане за справедливо
Коментари Харесай

Арестуваха наглеца, умишлено прегазил кучето Роска СНИМКА

Екозащитници готвят митинг на 29 декември с искане за заслужено наказване за проявената свирепост на водача на джипа

Арестуваха водача, прегазил с джипа си куче в пазарджишкото село Мало Конаре на Бъдни вечер. Жестокостта провокира сериозен отзив в обществените мрежи.

Бързата реакция на Министерство на вътрешните работи и незабавните дейности на екип от „ Криминална полиция” доведо до задържането за 24 часа на 52-годишен мъж от Пазарджик, който все още на случилото се е карал автомобила, прегазил кучето Роска, оповестява Българска национална телевизия.



За случая стана ясно от видеозапис от охранителна камера на къща в село Мало Конаре. Пострадалото куче е било откарано от жители в тежко положение във ветеринарна клиника и оставено за лекуване. Има счупвания на 5 места към гръбнака и вътрешен кръвоизлив в стомаха.

Кадър от камерата хванала момента, в който джипът минава през кучето, лежащо на тротоара. По случая е формирана кореспонденция, която е докладвана на Районната прокуратура в Пазарджик.

Екозащитници към този момент готвят митинг на 29 декември с искане за заслужено наказване за проявената свирепост на водача на джипа. Междувременно се събират средства за продължаващото лекуване и идните интервенции на Роска. Подробностите по какъв начин всеки може да помогне са оповестени на страницата във Facebook на Animal Welfare - Пазарджик.
Свързани вести Смразяващо! Шофьор съзнателно прегази куче на Бъдни вечер СНИМКИ/ВИДЕО 18+
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР