Екоактивисти, настояващи за борба срещу климатичните промени, продължиха да блокират

...
Екоактивисти, настояващи за борба срещу климатичните промени, продължиха да блокират
Коментари Харесай

Екоактивисти се залепиха за пътя и блокираха кръстовища в Берлин


Екоактивисти, настояващи за битка против климатичните промени, продължиха да блокират улици в немската столица, макар неотдавнашните разногласия и рецензии по отношение на методите им, заяви ДПА.

Според представител на полицията групи от деятели са блокирали четири кръстовища в разнообразни елементи на Берлин, като някои от тях са се залепили за пътя, предизвиквайки продължителни тапи. В столичния квартал " Фридрихсхайн " е имало физически конфликти сред водачи и стачкуващи, прецизираха управляващите, представени от Българска телеграфна агенция.
Снимка: EPA

Движението " Последно потомство " съобщи, че някои от членовете му са били облечени в затворнически облекла на черно-бели райета в символ на митинг против задържането на стачкуващи в Мюнхен.

Протестиращите приканват немското държавно управление да предприеме ограничения по отношение на климатичните промени. През последните няколко седмици организацията съвсем всекидневно блокира разнообразни пътища в страната.
Снимка: EPA

Движението обаче бе подложено на остри рецензии, откакто на 31 октомври автомобил на берлинската пожарна попадна в запушване поради тяхна пътна обсада. Специализираното транспортно средство било изпратено, с цел да помогне за спасяването на велосипедист, който бил в тежко положение. Жената умряла няколко дни по-късно.
Снимка: EPA

Някои от политиците приканиха за по-строги ограничения против протестиращите, а деятелите бяха посрещнати враждебно в обществените мрежи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР