Екипът на новоизбрания президент на САЩ Джоузеф Байдън планира да

...
Екипът на новоизбрания президент на САЩ Джоузеф Байдън планира да
Коментари Харесай

Байдън мисли да махне санкциите на САЩ над Русия, КНДР и други държави


Екипът на новоизбрания президент на Съединени американски щати Джоузеф Байдън възнамерява да извърши изчерпателен разбор на активността на Министерството на финансите в региона на налагането на наказания против други страни, заяви Агенция Блумбърг.

По-специално ще бъдат тествани и оценени дейностите на отдела, който е профилиран в проблемите на тероризма и финансовото разузнаване. Събеседниците на Блумбърг обясниха, че по време на президентството на сегашния държавен глава Доналд Тръмп доста чиновници на това звено са напуснали. Новото държавно управление ще би трябвало да реши проблемите с личния състав и финансирането на службата.

Самите санкциониращи стратегии ще бъдат преразгледани. Много от рестриктивните мерки, които администрацията на Тръмп наложи на бизнеса и хората, свързани с Иран, Северна Корея, Китай, Венецуела и Русия, се дефинират като едностранчиви. Според източници от организацията поддръжниците на Байдън намират този метод за спорен и считат груповите наказания за най-ефективни.

Включването в санкционния лист на Министерството на финансите значи заледяване на активите в Съединените щати и възбрана на американските жители или компании да вършат бизнес с упоменатите в него.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР