ЕК замразява всички плащания в помощ на палестинците.Комисията незабавно замразява,

...
ЕК замразява всички плащания в помощ на палестинците.Комисията незабавно замразява,
Коментари Харесай

ЕК замразява всички плащания в помощ на палестинците

Европейска комисия замразява всички заплащания в помощ на палестинците.Комисията неотложно замразява, считано от през днешния ден, всички заплащания по помощта за развиване за палестинците, поради офанзивата на “Хамас ”, съобщи ДПА, цитирайки еврокомисаря Оливер Вархей.

Европейска комисия замразява всички заплащания

Проекти за помощи на стойност 691 милиона евро ще бъдат преразгледани, написа Вархей в платформата “Екс ”. “Мащабите на терора и жестокостта против Израел и неговия народ са повратна точка. Нещата не могат да продължат както досега ”, написа още еврокомисарят за съседството и разширението.

“Основите за мир, приемливост и взаимно битие в този момент би трябвало да бъдат на напред във времето. Подбуждането към ненавист, принуждение и прославянето на терора са отровили мозъците на прекомерно доста хора ”, добави той.

Според председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен Европейски Съюз и неговите страни членки са най-големите донори на палестинския народ. Говорителка на Европейска комисия обаче по-рано през днешния ден посочи, че е явно, че Европейски Съюз не е финансирал директно или индиректно дейностите на “Хамас ” или други терористични организации.

“ЕС има доста прецизни правила за обзор и инспекция на бенефициентите на европейски средства ”, съобщи тя.

По думите ѝ блокът е подкрепял палестинския народ, както и палестинските управляващи. Според Европейска комисия в това са били включени средства за здравния бранш, обществени помощи, заплати на държавни чиновници, както и планове в области като демократичното ръководство.

Европейски Съюз е подкрепял Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестински бежанци

Австрия към този момент разгласи, че замразява своята помощ за палестинските територии, а Германия сега прави оценка.

Очаква се външните министри от Европейски Съюз да обсъдят въпроса на изключителна среща на следващия ден.

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР