Ежедневието днес е твърде напрегнато и обикновено покупките на хранителни

...
Ежедневието днес е твърде напрегнато и обикновено покупките на хранителни
Коментари Харесай

Как зеленчуците в хладилника да останат по-дълго свежи?

Ежедневието през днешния ден е прекомерно с напрежение и нормално покупките на хранителни артикули се вършат от огромните вериги магазини за цялата седмица. Тази процедура слага на дневен ред казуса със съхранението, изключително на по-деликатните от тях - плодове и зеленчуци. Как се съхраняват зеленчуци в хладилника?

Какво да вършим, с цел да се любуваме дълго на пресни зеленчуци?

Най-удачният вид е тези артикули да се купуват всеки ден и се взимат толкоз, колкото ще се употребяват незабавно, с цел да не застояват и да се скапват.

Ако е невероятно, би трябвало да се търсят артикули от пазарите или от производители от близки ферми и стопанства, където може да се избират на численост. В огромните вериги магазини нормално се оферират пакетирани зеленчуци и в пакета постоянно попадат развалени или засегнати бройки.

За да се съхраняват вярно зеленчуците, са нужни някои обикновени знания за тях. Най-напред би трябвало да знаем кои зеленчуци могат да устоят отвън хладилника и къде е добре да се съхраняват и кои наложително би трябвало да са на ниска температура.

Хладилникът не е положително място за предпазване на доматите, краставиците, картофите, лука, магданоза, чесъна.

Задължително на студено се държат гъбите, броколите, спанакът и други.

Други като морковите, аленото цвекло, целината, краставиците могат да се държат както в изсъхнало и хладно помещение, по този начин и в отделението за зеленчуци в хладилника.

 свежи зеленчуци в хладилника

Свежите зелени подправки като магданоза, копъра, кориандъра, джоджена, девесила се съхраняват както цветята - натопени в чаша или буркан с вода.

Отделните зеленчуци се прибират в друг вид опаковки. Свежата салата се измива, отцежда от водата и се прибира в съд с капак.

Морковите се държат в найлонови торбички, само че продупчени, с цел да има приток на въздух до наличието.

Гъбите не се мият и не се държат в найлон, тъй като потъмняват и се скапват бързо.

Краставиците също се мият преди непосредствената им приложимост и се съхраняват в отделението за тях, тъй като не обичат студеното.

Броколи се съхраняват най-правилно, когато са увити в домакинско фолио.

За да узреят по-бързо недоузрелите зеленчуци, при тях се поставя банан или ябълка.

Ако се съхраняват вярно и постоянно се преглеждат, с цел да се изхвърлят загнили или омекнали зеленчуци, загубите ще се понижат доста, тъй като тези храни са от по-нетрайните.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР